2022. szeptember 29., csütörtök

“A játékosok a szívüket, lelküket kitették”

-

Stefano Pioli a Spezia elleni győzelmet követően kiemelte a csapatmunkát és kulcsfontosságúnak tartja, hogy az egyenlítést követően a játékosok hittek magukban és minden áron nyerni akartak. A Milan vezetőedzője elismerő szavakkal illette Daniel Maldinit, aki az első gólját szerezte az első csapatban.

“Ez a mérkőzés is bizonyítja, hogy Olaszországban nehéz mérkőzést nyerni. Eddig a Spezia nagyon agresszív futballt játszott, azonban ezúttal visszaálltak, lezárták a területeket és vártak az ellentámadási lehetőségre. Így még nehezebb mérkőzés lett, de végig csapatként játszottunk, hittünk magunkban és küzdöttünk. A legjelentősebb dolog az volt, hogy tudtuk emelni a tempót és kézben tartottuk a meccset az egyenlítést követően. Ilyen egyenlítés bármikor megtörténhet. Ez egy fontos mérkőzés volt, hiszen ez a mentalitás és ez a minden áron győzni akarás is mutatja a csapat fejlődését.” – mondta Pioli a meccs után.

“Remélem, hogy minél hamarabb a rendelkezésemre fog állni az egész csapat. Olyan játékosokat láttam ezen a mérkőzésen, akik tényleg a szívüket, lelküket kitették a pályára, de nyilván fáradtak voltak. Gondolok itt Rebicre, Diazra vagy éppen Leaóra. Rafa nagyon jól szállt be a mérkőzésbe. Ez volt az elmúlt 14 napban az ötödik mérkőzésünk és mentális illetve fizikális szempontból nehéz fenntartani egy bizonyos szintet. Ez teljesen normális. Mély keretem van és remélem, hogy a válogatott szünetet követően még több játékosom fog visszatérni. Mindenkire szükség van és ezzel a csapatszellemmel, kvalitással és variációs lehetőségekkel nagyobb esélyünk lesz a győzelemre.”

“Maldini? El vagyok ragadtatva Danieltől. Megérdemli a munkája és az elkötelezettsége miatt. Tudja, hogy még nagyon sokat kell fejlődnie. Minden megvan benne ahhoz, hogy a különbséget jelentse és a legtöbbet hozza ki a fontos helyzetekből.”

“A legfontosabb, hogy Danielben megvan a tehetség. Technikás és jól lát a pályán, de gyorsabban és intenzívebben kell mozognia. Az ellenfél védői szorosan fogták őt, ezért mozognia kellett, hogy labdához jusson és területeket nyisson. Ebben mindenképpen fejlődnie kell. Egy évvel ezelőtt hamis kilencesként játszott a Rio Ave ellen az Európa Ligában és most kezdett először a Serie A-ban. Nagyon sokat dolgozott. Ezúttal a posztján játszott és nagyszerű gólt szerzett.”

“Amikor meghozom a döntéseimet a kezdőcsapat összeállításakor, nem a nevek alapján választok. A játékosaim elkötelezettek a kemény munka mellett és tudják, hogy mit jelent csapatnak lenni. Tisztában vannak azzal, hogy mit kell tenniük a csapatért és készen állnak. Erősek, hiszen ha a Milan játékosa vagy, akkor az azt jelenti, hogy megvan benned a kvalitás ahhoz, hogy jól teljesíts. Egyértelmű, hogy előfordulnak hibák, ez normális. Ha játszol, akkor benne van a pakliban a hibázás, különösen azoknál, akik még nem teljesen kiforrott játékosok.”

“Leao? A szezon kezdete óta ismétlem önmagam, miszerint sokkal nagyobb hajlandóságot mutat a pályán és jobban bevonja magát a játékba. A kapufás lövésnél nem volt szerencséje, de nagy hatással volt a támadójátékunkra. Megvan a képessége, hogy felélénkítse a játékot és helyzeteket alakítson ki, így kell tovább folytatnia.”

“Sérültek? Meglátjuk, hogy holnap hogyan alakulnak a dolgok. Csak pár nap választ el a keddi Bajnokok Ligája-mérkőzéstől. A lehető legjobban fogunk felkészülni a meccsre. A rendelkezésünkre álló játékosokból egy versenyképes csapattal fogunk felállni egy olyan együttes ellen, amely a hétvégén szenvedte el szezonbeli első vereségét. Az Atlético nagyon erős és hozzá van szokva az ilyen nagy mérkőzésekhez. Tapasztaltak, érettek és ravaszok: az utolsó pillanatban is képesek megnyerni egy-egy meccset. Kiváló teljesítményre lesz szükség a részünkről.”

“Engedjék meg, hogy magam és az egész csapat nevében jókívánságaimat fejezzem ki Ivan Gazidis felé, akivel gyakran beszélek. Tartjuk a kapcsolatot és érezzük a szeretetét. Reméljük, hogy hamarosan újra láthatjuk. Biztos vagyok benne, hogy ez hamarosan megtörténik és együtt erősebbek leszünk, mint valaha.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS