2022. szeptember 27., kedd

Megműtötték Plizzari térdét – hivatalos

-

A Milan szerda délután hivatalos közleményt adott ki a saját nevelésű kapusról.

Alessandro Plizzari a nyáron tért vissza harmadik számú kapusnak kölcsönből, miután az előző idényt a másodosztályban töltötte a Reggina együttesénél. A 21 éves kapus az elmúlt hetekben térdsérülés miatt nem volt a keretben a mérkőzéseken.

A Milan bejelentette, hogy Plizzari térdét a mai napon sikeresen megoperálták Milánóban. A műtétet Roberto Pozzoni végezte a Madonnina klinikán a csapatorvos, Lucio Genesio felügyelete mellett.

A klub tájékoztatása szerint Plizzari krónikus kétoldali íngyulladással bajlódott a térdében és ezért volt szükséges az operáció, amely nagyon jól sikerült. A felépülési idő körülbelül 3 hónapra tehető, így 2021-ben már biztosan nem léphet pályára.

Plizzari sérülése miatt Mike Maignan és Ciprian Tatarusanu mögött ideiglenesen Andreas Jungdal lesz a harmadik számú kapus a Milanban. A 19 éves dán utánpótlás-válogatott játékos az előző idényben 22 mérkőzésen védett az ificsapatban és 8 bajnokit hozott le kapott gól nélkül.

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Nem az én mániám a spórolás, hanem az Elliotté… Ha Maignannal, Tatarusanuval és a fiókból előhúzott dánnal is meg lehet oldani a kapuskérdést, akkor nem nagyon volt értelme Plizzari itt tartásának. Ebben az esetben viszont miért nem lehetett őt kölcsönadni, esetleg eladni úgy, hogy 2-3 évig legyen egy fix összegű visszavásárlási jogunk rá? Pedig Plizzarit is elmondták mindenféle hatalmas tehetségnek, ehhez képest 21 évesen még azt sem tudja, mi az a Serie A.

    • Donnarumma esete különleges volt anno, nem is emlékszem más játékosra, aki ennyire fiatalon kapus poszton állandó kezdő lehetett. Serie A-ban meg végképp ritka a fiatal kapus. Plizzari semmivel sincs lemaradva az átlaghoz képest, bár az is igaz, hogy eddig második számú kapusnak vitték az őt kikölcsönző csapatok is.
      Kérdés, hogy a vezetőség hányadik helyre rakta a sorba, de az előszezonban kapott idők alapján ő harmadik helyet kapta. Ezért tényleg felesleges volt itt tartani. Én nem igazán vagyok megbékélve Tatarusanuval, az előszezonban szerintem pocsék volt, Plizzari simán lehetne második számú a kupát és pár Serie A meccset simán védhetne. Az teljes pech hogy megsérült. (Bár azt nézve, hogy a fél keret sérült már a 4. fordulóban felveti, hogy valami nagyon nem működik Milanelloban).

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS