Megtörtént a bejelentés, az olasz csatár 2022. június 30-ig írt alá a piros-feketékhez.

Immáron hivatalos, hogy Pietro Pellegri a Milanban folytatja pályafutását. A 20 éves futballista hétfőn este érkezett Milánóban, majd kedden sikeresen részt vett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon és erőnléti teszteken. Másnap Pellegri a klub főhadiszállásán, a Casa Milanban aláírta a szerződését.

A Milan szerda délután a hivatalos honlapján jelentette be a legújabb igazolást.

“AZ AC MILAN ÖRÖMMEL JELENTI BE, HOGY vásárlási opcióval KÖLCSÖNVETTE PIETRO PELLEGRI JÁTÉKJOGÁT A MONACÓTÓL.”A megegyezés értelmében Pellegri kölcsön+opcióval érkezett a Monaco együttesétől. A vásárlási opció bizonyos feltételek teljesülése esetén kötelező érvényűvé válik. Fabrizio Romano transzferguru közölte, hogy a Milan vezetősége 1 millió euróért vette kölcsön egy évre az olasz csatárt és amennyiben beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor a klub jövő nyáron 6 millió euróért végleg megvásárolhatja. Az üzlet további 1 millió euró bónuszt tartalmaz.

A fiatal csatár három év után tért vissza Olaszországba, ugyanis 2018 januárjában szerződött a Monacóhoz a Genoától mintegy 20,9 millió euróért. Pellegri szerdán kezdi meg az edzéseket Milanellóban és a hétvégén már ott lesz a keretben a Cagliari ellen.

Mint arról írtunk, Pellegri a 64-es mezszámot fogja viselni a csapatban, ezzel ő lesz a klub történetének első játékosa, aki magára ölti ezt a számot.

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

    • Nagy tehetségként vette meg anno a Monaco, de azóta szinte végig sérülésekkel küszködött. Sajnos nagyon nagy az esély, hogy belőle már sosem lesz rendes focista, de ha valamilyen csoda folytán bírná a terhelést, akkor elképesztően jó csatár is lehet belőle. Fizikuma kb tökéletes, mert egy magas erős gyerek aki ráadásul nagyon gyors. Szerintem technikailag is rendben van, és mellé nem oylan szétszórtan viselkedik a pályán mint Leao.
      Ezzel együtt is sajnos az a tippem, hogy 1-2 hónapon belül lesérül megint, és szezon végén küldjük is vissza a Monaconak. De ne legyen igazam.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet