2022. november 29., kedd

A klub döntést hozott Rafael Leao sorsáról

-

Úgy tűnik, hogy a Milannak nem áll szándékában értékesíteni a 22 éves támadót.

Rafael Leao két évvel ezelőtt, 2019 nyarán érkezett a Lille együtesétől és a klub tulajdonképpen 25,5 millió eurót fizetett érte, plusz Tiago Djalo játékjoga a francia együttesé lett. Leao számára eddig még nem jött el az áttörés és az elmúlt két idényben hullámzóan teljesített – voltak kiváló és egészen halvány periódusai.

Az elmúlt hetekben az olasz sajtóban felmerült annak a lehetősége, hogy Leao a nyáron távozhat a piros-feketéktől és állítólag Angliából, Németországból illetve Franciaországból is érdeklődést mutattak iránta, konkrétumok viszont nem történtek.

A MilanNews arról számolt be, hogy a Milan vezetősége meghozta a döntést Leao további sorsáról és a portugál utánpótlás-válogatott futballista nem eladó. Ezen a nyáron biztosan marad és a következő szezonban is a Rossoneri játékosa lesz.

A klub vezérkara és az edző is hisz a 22 éves támadó képességeiben és a benne rejlő potenciálban. Rafael Leao a következő idényben Ante Rebiccsel fog versenyezni a kezdőcsapatba kerülésért a támadó-szekció bal oldalán.

Leao eddig összesen 73 tétmeccsen lépett pályára a Milanban és összesen 13 alkalommal vette be az ellenfél kapuját, továbbá kiosztott 9 gólpasszt is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

19 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Na ez baj. Korrekt pénzt kérhettünk volna érte, és jöhetett volna egy valamire való 3. támadó vagy jobb szélső, vagy akár egy támadó középpályás. Vannak kiszemelt nevek mindegyik posztra, de csak játékoseladásból lehet nagyobb summát kifizetni, ahhoz pedig kellett volna hogy ezt a kutyaütőt elpasszoljuk mihamarabb…

    • Hát ebben vitatkoznák veletek. Szerintem Rebic jobb, fizikailag is és fejben is, Rebic veszélyesebb a kapura is, jobban magára tudja húzni az ellenfél játékosait. Leao nálam egy újabb Niang. Fejben nincs rendben, nem hajt, nem küzd, és hogy tud cselezni? Hát igen, egész annyira hogy még saját magát is lecselezi …. Szerintem rossz döntés hogy nem adják el, de szerintem lehet csak azért mert nem adott volna érte senki sem 25 millát.

 2. Én úgy emlékszem, hogy Hauge és Leao lett ‘megversenyeztetve’. A norvég napokon belül Frankfurtban fog kikötni, erős tippem az, hogy az ő árából jön Ilicic vagy Zyjech. Mindkettő egyfajta Jolly Joker, jobb szélen és támadó középpályásként is bevethetőek.

 3. “A klub vezérkara és az edző is hisz a 22 éves támadó képességeiben és a benne rejlő potenciálban.” Azért ennél a pontnál minden jó érzésű Milan szurkoló hangosan felröhög. Hisz persze. Volt elég ideje bizonyítani, Ibra helyén játszva egyértelműen megbukott, minden meccsen. A széle talán még jó lehet neki, ott kevesebbet árt.
  Nekem ez az egész inkább azt vetíti előre, hogy óriási gondban vagyunk a a 4-2-3-1 felállás 3-as részével. Ezek alapján az is jobb hogy Leao marad, és betesszük oda a bal oldalra, minthogy eladjuk őt is és nem marad ember arra a hármasra. Ha ezt a hármast egyébként a Rebic, Leao, Krunic, Diaz, Alexis, Castika hatosból fogjuk megoldani és nem jön oda senki, akkor itt senki se kergessen hiú ábrándokat hogy ez a keret majd versenyképes lesz bárhol is.

 4. Nálam még mindig a Hauge-lemez van feltéve. Töredék lehetősége sem volt neki a bizonyításhoz Leaohoz képest, mégis nemkívánatos személy lett, de a Niang-klónhoz bármi áron ragaszkodni kell. Pedig az utolsó előtti bekezdés gyakorlatilag a norvég játékosra is vonatkozhatna. (Ideális esetben, de hol szerepel egy mondatban a Milan meg az ideális?).

 5. Azért Hauge sem volt az a huuu de nagy tehetség. Igen voltak egy pár szép mozdulatai, látványos gólok de amikor játszott sokszor nagyon szürke volt, mint aki fél…nagyon eltudták nyomni az ellenfél játékosai, valahogy hiányzott belőle az a tűz, és gondolom ez az edzéseken is látható volt és nem kapott emiatt lehetőséget.

   • Szerintem nem ragaszkodnak annyira hozzá, nem véletlen merült fel többször cserelehetőségként a transzfereknél, de most jobb opció, ha marad, mert a létszám miatt jó lesz és ő tapasztaltabb már, mint Hauge. Az árát is simán növelni tudja majd, míg Hauge nagyon kérdőjeles és csak csökkenne az ára, ha megint végigülne egy szezont. Hauge tehetséges, de még nem állt készen és neki is jobb lesz, ha több lehetőséget kap valahol, ahol kisebb a nyomás. Mindenkit nem tarthatnak meg és elküldeni sincs értelme, ezért valahol érthető, hogy hoztak egy döntést és ez most csak egy félmegoldás. Télen lehet beszámolják majd valamilyen üzletbe Leao-t és akkor tudunk erősíteni akkor is, mert előre nem lehet még tudni, hogy a szezon második felében kik lesznek sérültek vagy állunk-e még a BL-ben.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS