2022. szeptember 25., vasárnap

Négy játékvezetőt is eltiltottak a Serie A-ban

-

Az Olasz Játékvezetői Szövetség (AIA) több olasz játékvezetőt is felfüggesztett, miután számos esetben adminisztrációs szabálytalanságokat fedeztek fel.

Nemrég kiderült, hogy Federico La Pennát és Fabrizio Pasquát is eltiltották az előző szezont követően, előbbit 13, míg utóbbit 16 hónapra, ugyanis több alkalommal is felkerekítették a költségszámláikat. A szövetségi ügyész a vizsgálatok során további két rutinos bírónál, Davide Massánál és Pietro Giacomellinél is szabálytalanságot talált.

Mindkét bírót azonnal felfüggesztették a játékvezetői tevékenység alól a költségszámlákkal való trükközés miatt, azonban a Sky Sport Italia szerint ők akár enyhébb büntetéssel is megúszhatják, mint Pasquáék.

Előfordulhat, hogy az eredetileg tervezett 51 helyett csak 46 játékvezetővel indul el az első két osztály küzdelemsorozata, mivel Gianpaolo Calvarese összeférhetetlenség miatt bejelentette visszavonulását. A 45 éves teramói bíró 2019-ben elindított vállalkozása vitaminkiegészítők árusításával foglalkozik és több csapattal is üzleti kapcsolatban áll, ami tilos egy játékvezetőnél. Érdekesség, hogy Calvaresének az akkor érvényben lévő olasz szabályozások miatt vissza kellett volna vonulnia, ám ezeket időközben megváltoztatták.

Változás lesz a felsővezetésben is, ugyanis a Lega Serie A korábban bejelentette, hogy a következő szezonban Gianluca Rocchi felel a játékvezetők küldéséért és kijelöléséért a Serie A-ban illetve a Serie B-ben. A 47 éves ex-bíró Nicola Rizzolit váltja a pozícióban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS