Megerősített információk szerint Brahim Diaz fogja viselni a 10-es mezszámot.

Négy évig – 2017 óta – Hakan Calhanoglu nevéhez fűződött a 10-es szám, azonban a nyári távozásával szabadon választhatóvá vált és úgy tűnik, hogy csak néhány hétig nem volt gazdája.

Gianluca Di Marzio, a Sky átigazolási szakértője felfedte, hogy a Milan vezetősége a tárgyalások alkalmával felajánlotta Brahimnak a 10-es mezszámot. Ez a hír megerősítést nyert.

Pietro Mazzara, a MilanNews vezető szerkesztője megerősített információkra hivatkozva arról számolt be, hogy Brahim Diazé lesz a 10-es mezszám a következő szezonokban.Calhanoglu távozásával fontos szerep hárul Diazra, aki az előző idényben többnyire kiegészítőember volt a csapatban. Emellett nagy lesz a teher és a felelősség is a vállán, hiszen ezt a klasszikus számot évtizedeken keresztül olyan világklasszisok illetve kiváló játékosok viselték, mint Gianni Rivera, Ruud Gullit, Dejan Savicevic, Zvonimir Boban, Rui Costa vagy éppen Clarence Seedorf.

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Szerintem ezzel nincs semmi baj. Szerintem bőven hozza a török szintjét… sőt lehet még jobb is lesz 🙂

 1. Ez a kis srác nagyon élt a szezon legfontosabb szakaszában! Látszik rajta hogy imádja a társait és a csapatot! Megérdemli!

 2. Emlékszem amikor várták a meccs lefújását az Atalanta ellen az utolsó fordulóban, ahol eldőlt a Bl szereplésünk. Selfie bottal berohantak a pályára, Diaz csinálta a videót, rajta őszinte öröm látszott, hogy mekkora dolog, hogy ez sikerült, aztán odarohant vele a kebaboshoz, aki tudott egy “huh végre” színlelt lelkesedést mutatni. Minden bizonnyal már ekkor Milánó koszosabbik fele járt az eszében, és pont nem érdekelte hogy lesz-e bl vagy sem.
  Ez a része rendben van Diazzal, nála az a kérdéses, hogy tud-e állandó formát hozni. A szezon elején nagyot ment, utána meg a szezon végét jött bele újra abba szintbe, ami egy 10-eshez, hát nem valószínű hogy elég lesz. Korábban, már írtam hogy akkor lehet jó megoldás a török pótlása Diazzal, ha mellé hoznak egy klasszis szélsőt valamelyik oldalra. Önmagában szerintem kevés lesz.

 3. Tetszik a játéka, szerintem előrefelé hozza Calha szintjét. Más stílusban, látványosabban. Csak a legjobb periódusunkban a letámadás miatt volt a Milan ennyire erős, és azt Calha top szinten oldotta meg, fáradhatatlanul, jól szerzett labdákat, jól zárt szögeket. Diazban ez nagyon nincs meg szerintem. Menni megy, de nem elég erős. Ettől függetlenül ahogy viselkedik, ahogy tör előre, nem bánom a 10-est mezt, bár egy Isco-féle játékost megnéztem volna benne.

 4. Azzal együtt, hogy én sem bánom, hogy maradt, a probléma mindössze annyi, hogy ha tényleg nem pótoljuk Hakánt akkor baj van és nem csak erre az idényre nézve, hanem úgy általában az Eliott kapcsán. Furcsa mód, a nagy beharangozások, kijelentések ellenére (hogy BL esetén lesz itt aztán erősítés) egyre inkább úgy tűnik, hogy gyengült a csapat. Gyakorlatilag 2 húzóemberünk távozott, az egyiket megpróbáltuk pótolni, majd meglátjuk mi sül ki belőle, bár kétlem, hogy hozná Donnarumma szintjét a francia. Mindeközben Kjaer és Ibra egy évvel öregebbek lettek. Továbbra sem tartom jó iránynak azt amerre haladunk. Nagy csalódás lenne, ha nem jönne legalább 2 meghatározó játékos még.
  Pedig az Eliottra tényleg nem mondhatjuk, hogy pénz szűkében lenne, egyszerűen csak olyan kézbe került a csapat ahova nem kellett volna.

  • Nem, egész egyszerűen nincs bevétele a klubnak (vagyis sokkal kevesebb), és mi nem a péeseggé vagy a sziti vagyunk, akikre más szabályok vonatkoznak. Szóval erről ennyit. Egyébként maldini megmondta, hogy kell 2-3 év folyamatos bl szereplés, hogy komolyabb nevek is érkezzenek. Kellenek vissza a szurkolók is a stadionba, mert anélkül a bevételünk jelentősen csökken. Szerintem ha Jorge-t és Vlasicot megszereznénk, akkor jók lennénk. Bocs, még egy jobbszélső támadó is kellene.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet