A Milan hivatalosan is bejelentette Fodé Ballo-Touré szerződtetését a Monacóból.

A 24 esztendős balhátvéd a Monaco együttesétől érkezett, miután a felek megállapodtak egymással az átigazolási áráról. Olasz sajtóhírek szerint Ballo-Touré játékjogáért 4 millió eurót fizet a klub, plusz bónuszokat. A játékos szombat délután sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon és az erőnléti teszteken, majd vasárnap délelőtt a klub székházában, a Casa Milanban aláírta a szerződését.

A Milan közleményben jelentette be Ballo-Touré érkezését, aki négy évre írt alá és az 5-ös számú mezt fogja viselni a következő szezonban.

“A MILAN ÖRÖMMEL JELENTI BE, HOGY MEGVÁSÁROLTA FODÉ BALLO-TOURÉ JÁTÉKJOGÁT A MONACO EGYÜTTESÉTŐL. A VÉDŐ 2025. JÚNIUS 30-IG SZÓLÓ SZERZŐDÉST ÍRT ALÁ A KLUBBAL.”Ballo-Touré 1997. január 3-án született Franciaországban. Nyolc évesen csatlakozott a Paris Saint-Germain utánpótlásához, ahol összesen 12 évet töltött. 2017-ben aláírt a Lille-hez, amely két évvel később 11 millió euróért eladta a Monacónak. A szenegáli válogatott balhátvéd 74 mérkőzésen játszott a hercegségbeli együttesben és 8 gólpasszt osztott ki.

Ugyan hosszú éveken keresztül a francia utánpótlás-válogatottban szerepelt, de 2021 márciusában a szenegáli gyökereinek köszönhetően meghívót kapott a szenegál válogatottba, amelyben eddig 4 mérkőzésen játszott.

Mike Maignan, Fikayo Tomori, Sandro Tonali és Olivier Giroud után Ballo-Touré a Milan ötödik nyári szerzeménye és Theo Hernández tehermentesítésére érkezett a védelem bal oldalára.

Isten hozott a Milanban, Fodé!

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Nem ismerem de jó fizikálisan a kép alapján . Mostanában szinte minden afrikai játékos hoz egy közép szintet . Remélem ügyes lesz. Sok sikert kivánok neki!

  2. A tegnapi meccse után rossz szájízem van, mert Kerkez megint nagyon nagyot ment. De persze nekem az is jó, ha bejön a szenegáli. Ha meg mégsem, ennél alighanem drágábban el lehet majd adni.

    • Arra, hogy most még kaptak érte 4-et, jövőre meg semmit sem kaptak volna érte.

      Amúgy 12-ről 6,5 M-ra csökkent az értéke mióta megvették. Többért nem is nagyon tudták volna eladni.

  3. Tudom itt az a lényeg, hogy tud-e a fickó, vagy nem, de nálam már az egy jó pont, amikor nem egy szétnyújtott turis pólóban és szakadt farmerban jelenik meg az aláíráson egy játékos, hanem így, ahogyan ez a fiú.
    Sok sikert Fodé!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet