2022. december 02., péntek

Giroud, akinek Sheva volt a példaképe

-

Nem akármilyen Olivier Giroud-interjú került elő az elmúlt évekből.

A Milan és a Chelsea közötti megállapodás után Giroud csütörtökön az esti órákban landolt Milánóban. A 34 éves csatár lesz a Rossoneri következő nyári szerzeménye Mike Maignan, Fikayo Tomori és Sandro Tonali után. Úgy tűnik, hogy Giroud-nak van milanos kötődése a gyerekkorából, ugyanis néhány évvel ezelőtt egy nyilatkozatában elárulta, hogy Andriy Shevchenko volt a példaképe és a Rossonerinek szorított.

“Gyerekként gyakran figyelemmel követtem a Serie A-t, különösen a Milant. Shevchenko volt a példaképem és a Milannak szurkoltam.” – mondta Giroud 2017-ben.

Korábban a világbajnok csatár arról beszélt, hogy fiatalon Shevchenko inspirálta és megpróbálta imitálni a Milan korábbi ukrán klasszisának minden mozdulatát.

“Shevchenko volt a bálványom, mert akármilyen módon gólt tudott szerezni: ballal, jobbal, fejjel… Ő egy igazán komplett csatár volt: erős, gyors és intelligens. Volt néhány hősöm, nevezetesen Jean-Pierre Papin vagy éppen Marco Van Basten, de Shevchenko volt a kedvenc. Amikor fiatal voltam, megpróbáltam imitálni a mozgását és a lövéseit, mert egy fantasztikus és elegáns játékos volt.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Belotti szerintem, sajnos, nem elég jó. mindenben olyan.. középszertől kicsit jobb, de…
   BL-be, bajnokesélyes csapatba ő, sajnos, szerintem, kevés. Kicsit lassú, kicsit körülményes, kicsit …minden…
   Én sokkal jobban szerettem volna, ha Chiesat szerezzük meg … kár, hogy ő nem hozzánk jött. Benne van lehetőség, bőven…
   Sajnos, Belotti nekem kicsit a szegény ember Chiesaja, s még Chiesa is csak egy ígéret, és nem egy sztar…

 1. Ellenben, kövezzetek meg… Most vissza kellene hozni Balotellit. Iszonyat gyökér a gyerek, nagyképű és buta.. nagyon nem bírom az ilyeneket, de a világon ha van valaki, márpedig van, aki megnevelhetné és épkézláb játékost nevelhetne belőle, az Ibra. És ő még jövőre nálunk lesz.. Balotelli meg senkinek se kell….

  • Szerintem ő a Milanban volt a legkezelhetőbb és Seedorf-al jól kijöttek, de aztán a magas fizetése meg kivásárlási ára miatt nem maradt, mert csak kölcsönben volt. Ő egy példa arra, hogy Raiola mindenhova eladta, miközben a játékosnak jobb lett volna, ha egy szerető családban, Milan-ban játszott volna évekig, mert akkor elkerülték volna a balhéi. Sehol nem tudott beilleszkedni, pedig egy ösztönös zseni a fociban.

   Én így látom a helyzetét, de sokszor olvastam, hogy hát buta idióta és a balhézás meg a lustaság elvitte a figyelmét, amit én se kétlek, de ha jobb tanárok(pl. edzők vagy Ibra) veszik körül és megvédik az újságíróktól, akkor a maga módján benőtt volna a feje lágya. Mourinho annak idején nagyon leszólta az inter-ben és utána a Man City-ben folyamatosan követték a paparazzik minden ténykedését, ami egy olyan fiatal játékosnak nagyon nehezen kezelhető és a végén már szándékosan rájátszott erre, hogy ő a buta “majom”. Ezzel nem mentem fel a saját hülyeségei alól, de valamilyen százalékban a környezete is felelős a helyzetéért és például Ibra-t jobb emberek vették körbe, pedig belőle is lehetett volna egy ilyen balhé király ismerve a múltját.

 2. Az olasz csatárhelyzet siralmas. A top csapatokban nincs értékelhető olasz középcsatár. Immobile a Serie A-ban villog, de a nemzetközi kupákban és a válogatottban leginkább a törpéknek rugdossa a gólokat. Amit most az Eb-n is leművelt, az egyszerűen tragikus volt. 10-ből 7-8 alkalommal vagy rossz passz vagy rossz labdakezelés vagy “csak” labdavesztés. Belotti meg vélhetően azért került be a válogatottba, mert lényegében más nincs is (esetleg Petagna?). Raspadoriból és Scamaccából lehet még valaki, de azért a mutatóiktól nem estem hanyatt.

  A mázlija Olaszországnak, hogy (még) van egy Insignéje, illetve, hogy Chiesával még majdnem 10 évig számolni lehet.

  Azt azért megjegyezném – bár nem tartozik a cikk témájához -, hogy az olaszoknál igenis problémák vannak az Eb-cím ellenére. Az nem túl biztató, hogy egy 70 éves duó alkotja még mindig a középső védelmet, és igazi nagy egyéniség (világklasszis) tkp. egy sincs a keretben. 2006-ban hemzsegtek a klasszisok a csapatban, most meg…

  Giroud-nak meg sok sikert. Igazából nem tartom túl sokra, de az évek alatt már megszoktam, hogy a Milan a “talán jó lesz valamire, reméljük, hogy beválik”, illetve a “kerül, amibe kerül, csak olcsó legyen” elv alapján igazol.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS