2022. december 05., hétfő

Maldini a mercatóról, Giroud-ról és a célokról

-

Paolo Maldini, a klub technikai igazgatója megerősítette Olivier Giroud érkezését, valamint beszélt Gianluigi Donnarumma távozásáról, az átigazolási piacról és Franck Kessié jövőjéről is.

GIROUD-RÓL

“Giroud csütörtökön érkezik. Fiatal csatárduónk lesz a következő szezonban” – mondta nevetve. “Olivier egy bajnok és friss Bajnokok Ligája-győztes. Megbízható játékos és nagy tapasztalatot hozhat egy nagyon fiatal csapatba. Giroud mellett érkezhet egy fiatal csatár is. Szeretnénk jó munkát végezni és rögtön lefektetni a csapat alapjait, majd más igazolások után nézni az átigazolási piac vége felé.”

DONNARUMMÁRÓL

“Donnarumma távozása nagy veszteség számunkra még akkor is, ha egy nagyszerű kapust igazoltunk. Gigio az utánpótlásunkból került ki és a Milanban nyújtott teljesítménye alapján kissé fájó, hogy a történet véget ért és elváltak az útjaink. A múlt helyett a jövőbe kell tekintenünk, amely fényesebb.”

A SORSOLÁSRÓL

“A meccsnaptár ezerféleképpen értelmezhető, de végül elenyészőnek tűnhet. Az első négy fordulóban két rangadót játszunk, ám előbb-utóbb az összes csapattal szembe kell néznünk. Jöjjön, akinek jönnie kell. Minden csak elméleti spekuláció, erre az előző szezon az élő példa, amikor nagyon sok mérkőzést nyertünk idegenben.”

KESSIÉRŐL

“A jövőnk Kessiével lesz. Dolgozunk a szerződésének meghosszabbításán.”

A CÉLOKRÓL

“Célunk, hogy az első négy hely egyikén végezzünk a bajnokságban. A helyezésünk megtartása nagy előrelépés lenne az elmúlt nyolc év Milanjához képest.”

Több, mint két héttel ezelőtt kezdődött meg a nyári átigazolási időszak Olaszországban. Mike Maignan, Fikayo Tomori és Sandro Tonali megvásárlása után a klub rövidesen bejelenti Olivier Giroud illetve Brahim Diaz érkezését is, míg Fodé Ballo-Touréról közel a megállapodás a Monacóval.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS