Nagyon közel a megállapodás a felek között, így Gianluigi Donnarumma rövidesen a Paris Saint-Germain játékosa lehet.

Donnarumma és a Milan útjai a nyáron elválnak és a játékos 8 esztendő után távozik a piros-feketéktől, miután nem volt hajlandó meghosszabbítani a szerződését. Az elmúlt két hétben rengeteg spekuláció jelent meg az olasz kapus jövőjéről.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia újságírója szerint nagyon közel a megállapodás Donnarumma és a PSG között. A tárgyalások előrehaladott stádumban vannak és kedden lezárulhat a transzfer.

A 22 esztendős kapus 5 évre, azaz 2026 nyaráig fog aláírni a francia együtteshez, ahol különböző bónuszokkal együtt évi 12 millió eurót tehet zsebre. Ez duplája annak, amennyit jelenleg keres a Milanban és négy millió euróval több a Rossoneri utolsó ajánlatánál. Gigio 5 év alatt 60 millió eurót kereshet Párizsban.

Amint létrejön az egyezség, az olasz kapus a válogatott edzőtáborában végezheti el a kötelező orvosi vizsgálatokat.

Fabrizio Romano is megerősítette, hogy a következő órákban Donnarumma a PSG játékosa lehet, de kiemelte, hogy Keylor Navas biztosan maradni fog. Az újságíró szerint érdeklődés volt, de hivatalos ajánlat nem érkezett az FC Barcelonától és a Juventustól sem, mivel előbbinél Marc-André ter Stegen, míg utóbbinál Wojciech Szczesny marad az első számú kapus.

FRISSÍTVE: Donnarumma igent mondott a PSG-nek és arra vár, hogy aláírja 2026-ig szóló szerződését a francia alakulattal – közölte Fabrizio Romano. Az olasz kapussal megvan a szóbeli megállapodás és Keylor Navasszal fog versenyezni a kezdőcsapatba kerülésért, jelenleg Gigio kölcsönadására nincs esély.

20 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Érthetetlen, (vagy inkább hihetetlen), hogy elvileg nincs licit-háború, de a psg mégis 12M-t fizet valakinek 6 helyett. 🙄 Bár én nem vagyok közgazdász…

 2. Nagyon remélem hogy csődbe megy hamarosan a PSG. Az ilyen csapatok teszik tönkre a focit. Ésszerűtlen mennyiségű pénzt nyomnak a csapatokba, aminek hatására a játékosok fizetése is felfoghatatlan magasságokba kerül. A többi csapat csak úgy tud versenyezni, hogy eladósodik. (ld. Barca, Inter, pár éve mi, Real). Ezért jött elő a superliga ötlete is, amire azt mondtuk, hogy kapzsik a klubbok, de valójában a játékosok/ügynökök azok.
  Az UEFA meg egyszerűen nevetséges a FinancialFairPlay-ével. Fizetési maximumok/sapkák kellenének. Vissza kell törni a béreket, mert ez nem fenntartható. Össze kell fogni a csapatoknak, és nem a bevételek növelésére kell koncentrálni, hanem a kiadások csökketésére.

  • És akkor azt mondja a Khelafi, hogy a szuperliga a pénz centrikusságával tönkre tenné a focit! 😀 😀 😀

 3. Szerintem rossz szemszögből nézitek! Mikor megjelentek a hírek, hogy Raiola ismét bepróbálkozott nálunk és sokan röhögtek rajta, akkor is mondtam, hogy kamu és lesz aki megadja a 10-12 milliót. Számoljunk kicsit! A PSG akkor is érdeklődött Donnarumma iránt mikor még volt élő szerződése. Megadtak volna érte 50-60 milliót+a játékos fizetése ami lett volna 8-10 millió 5 évre és így kb 100 millióra jött volna ki nekik. Most mindennel együtt 60 millióba kerül amit lényegében 5 év alatt kell kifizetniük. Miért ne érné ez meg nekik? Övéké a világ legjobb fiatal kapusa 60 millióért amit ráadásul részletekben kell fizetni. Tuti üzlet.

  • @Szalai, valószínűleg a 60-hoz még hozzá kell majd adni az ügynök (a nevét sem írom le) 20 milliós “jutalékát”, de még így is beljebb vannak az általad írt 100 millióhoz képest.

    • Most sem kapkodtak érte. 3 év múva olyan csapatnak tudják eladni, aki átválallja a 10-12 millás fizuját. Ilyen nem lesz. Onnan is ingyen fog távozni.

 4. Már miért menne csődbe a Párizs? Van egy gazdag sejk. Azt csinálják amit a puskás. Adnak pénzt cégeknek hogy csak a semmiért vagy építési munkákért az mindegy aztán az adott cég vagy vállalkozó ez is mindegy szépen befektet a klubba. Sok éve csinálják ezt. Így elérik hogy ugyan a sejk pénze de beállítják adománynak amivel az ffp-t átverik. De nem csak a Párizs csinálja.

 5. Beleillik D a PSG projektjébe, ami leegyszerűsítve kb így néz ki: Pénz, ékszer nem számít!
  Más kérdés, hogy zsoldosokkal mit lehet elérni. Sok sikert nekik, remélem jövőre sikerül behúzni a kőkemény francia bajnokságot 🙂
  D pedig legalább tud majd tanulni Navastól, remélem 2021/2022-ben lesz legalább 40-50 meccs, amin nézheti a kapuban Navas lenyűgöző teljesítményét 🙂

 6. Számomra nem érne meg plusz 6 millió eurót a francia bajnokság az olasszal szemben, de ő tudja én a Milan által ajánlott aprópénzből is eléldegélnék valahogyan max kicsit összehúznám a nadrágszíjat a csirkeaprólék nem olyan drága

 7. Mikor azt hiszed senki nem tudja, hogy lotyó vagy közben a környékről mindenki járt már a soron.

  Semmi baj nincs ezzel, ha jobban megnézzük pont oda való.

  Szalai! A PSG-nek nincs olyan, hogy megéri vagy sem. Nekik olyan van, hogy megvették vagy nem vették meg. Nincs logikai kapcsolat a kiadott pénz és a gazdálkodás között.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet