Paolo Scaroni, a klub elnöke beszélt a csapat titkáról, a szezonról, a Milan sikerkovácsáról, valamint a Szuperliga ötletről és a folyamatban lévő stadionprojektről.

“Ezt a sikert az egész csapat együtt hozta össze. Sok sikerkovács volt, például Maldini, Pioli, Gazidis. Ők azok, akiknek ezt a fiatal csapatot köszönhetjük, amely olyan emberekből áll, akik mindannyian ugyanazon célért dolgoznak. Ez a futballban a legfontosabb.” – mondta Scaroni.

A 74 éves szakember enyhe célzást tett Gianluigi Donnarummára, ugyanis elmondása szerint a Milan egy olyan együttes, amelyben minden játékos hasznos, de senki sem nélkülözhetetlen.“A Juventus idegenbeli legyőzése fontos siker volt, azonban nem szeretnék egyetlen meccset kiemelni. A legfontosabb, hogy továbbra is így folytassuk. Pioli Milanja egy példa a csapatépítésre és arra, hogy fiatal játékosokkal is lehet szórakoztató futballt játszani. Olyan csapatunk van, amelyben mindenki hasznos, de senki sem nélkülözhetetlen. Ez tűnik számomra a csapat titkának.”

“Nem tudok ésszerű magyarázatot adni a hazai és az idegenbeli mérleg közötti drasztikus különbségre. Az összképet nézem és ez alapján 13 ponttal többet szereztünk, mint az előző idényben. Végül ez az, ami számít, különösen a zárt kapus meccsek időszakában.”

“Stadionprojekt? Azt hallottam, hogy az Inter problémákkal küzd. Meggyőződésem, hogy a Milannak, az Internek és Milánó városának szüksége van egy új stadionra. A San Siróval a jelenlegi állapotában nem tudunk visszatérni Európa tetejére. Mindenkiben tudatosulhat, hogy szeretjük a San Sirót, ami korunk elavult létesítménye. Még mindig bízom benne, hogy a 2026-os téli olimpia nyitóünnepsége az új stadionban lesz.”

“Szuperliga? Azt hiszem, hogy a projekt halott. A klubok vesztesége és a probléma viszont továbbra is fennáll. A klubok rengeteg pénztől esnek el és a kiadásokba is be kell avatkoznunk, mert a futball csak így menekülhet meg.”

“Fizetéscsökkentés? Ez egy másik téma, amelyre reflektálni kell. Ezt nem csak olasz, hanem európai szinten kell megtenni, az UEFA-val és minden együttes bevonásával.”

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ebben van igazság,nagyon elment a foci a pénz irányába,és így gyakorlatilag a kisebb kulubokat lehetetlenitik el,láthatjuk hogy milyen irreális fizetés és ügynöki jutalékokat kérnek,de most láthatjuk a “gigászok” mekkora bajban vannak,Messi 500 milla,5 évre,na itt a baj

 2. Elég csak a tegnapi BL döntőt megnézni hogy mennyire elment a pénz irányába a foci.Orosz milliárdos az arabok ellen.

  • Totál ellentétesen látom. Ez a 2. ilyen eset összesen, és a Chelsea mindkétszer tök esélytelenként a legrosszabb éveiben nyert BL-t. A többi év mind Barca, Reál, München, Pool, ManU, Inter, Milan. Szerintem nevetségesen kevés BL-t nyertek a milliárdosok. Valahogy nem működik a dolog igazán.

   • Inter?Milan?mikor volt már az?a többi csapat amit írtál mennyi pénzből is gazdálkodik?Talán a Bayern aki kilóg de azért ott is kemény fizuk vannak.És az meg hogy a Chelsea mennyire volt esélytelen azt láthattuk a döntőben.Az élő példája annak hogy mennyit is számít az edző személye.Lampardal egy középcsapat volt Angliában,Tuchel-el meg láthatjuk mire mentek.
    Abramovics nem kevés pénzt tett bele abba a csapatba ami előtte sehol sem volt.Pontosan nem tudom mi mindent nyertek 10-15 év alatt de nem keveset.A 2BL az tuti és pár Bajnoki cím azt hiszem EL is volt ott stb stb.De nincs ezzel gond Berlu papa is ezt csinálta a maga idejében.A lényeg ami nem változott:kis pénz kis foci,nagy pénz nagy foci.

 3. Barca,Real és a Bayern még “hazai”-spanyol és német tulajdonban van,a többi Chelsea,Liverpool,Inter mind-mind külföldieki…
  Ràadàsul,a Bayernnél a keret fele német,német edzövel.
  A Bayern a legjobb példa,hogy ne adjunk és fizessünk 100milliókat jàtékosoknak!
  Ök lesznek az utolsók akik tönkremennek vagy nem német tulajdonban lesznek!
  Guardiola pedig egy kókler…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet