Spanyol lapértesülés szerint az FC Barcelona vezetősége figyelemmel kíséri Alessio Romagnoli helyzetét a Milannál és az olasz középhátvéd a kiszemeltek listáján szerepel.

Fikayo Tomori érkezésével Romagnoli elveszítette a helyét a Milan kezdőcsapatában és a jelenlegi szerződése 2022. június 30-ig érvényes. Kérdés, hogy mi lesz az olasz válogatott védő sorsa, ugyanis a klubnak két lehetősége van: hosszabbít vele vagy megválik tőle a nyáron, amennyiben nem akarja jövő nyáron ingyen elveszíteni.

A Mundo Deportivo beszámolója szerint a Barcelona vezetősége a nyári átigazolási időszakban egy meglehetősen olcsón megszerezhető ballábas játékost akar igazolni a védelem tengelyébe és Romagnoli is a célpontok között szerepel.A katalánok a nyáron szeretnének megszabadulni Samuel Umtititől a magas fizetése és a nem túl meggyőző teljesítménye miatt. Romagnoli egy lehetőség, amennyiben a Milannak nem sikerül szerződést hosszabbítania vele. A spanyol lap szerint a Milan csapatkapitányán kívül Lisandro Martinez (Ajax), Marcos Senesi (Feyenoord) és Aissa Mandi (Real Betis) is ott van a Barca jelöltjei között.

A Fichajes szerint összesen hat érdeklődő van Romagnoli iránt, nevezetesen a Barcelona, a Manchester United, a Paris Saint-Germain, a Dortmund, a Juventus és a Lazio.

22 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Először gondoltam, na..komoly csapat épül Barcelonàban:-))) aztán làtva a többi érdeklődőt(amennyiben nem kacsa), itt bizony valaki korlàtolt. S talàn nem az öt top klub.
  Bàr én sem làtok Romagnoliban semmit…tőlem mehet.

 2. Vannak edzők / klubok akik törekednek arra, hogy 4 védős rendszerben a bal oldali belső védő ballábas legyen.
  Nézzük példaként a cikkben szereplő másik Barca kiszemelt, Lisandro Martinez (Ajax) szerepét: az amszterdami csapatban Tagliafico játszik balbekket, baloldalt belül az argentin Martinez.
  Ha a támadó szellemű balhátvéd elöl ragad (mint nálunk Theo), akkor a ballábas belső védő hatékonyabban ki tud váltani a posztjára (mint nálunk Romagnoli).
  Lehet, hogy a cikkben szereplő csapatok ezt a szempontot is figyelembe veszik, mikor körbenéznek a piacon.

 3. Romagnolinak pont
  a gyorsaságával van baj.Ritkán látom Barca meccset,de Umtytit 3Romagnoliért se adnám….

  • Umtiti már lassabb mint Roma, folyamatosan sérült volt évekig, és már gyakorlatilag csereként sem számolnak vele.

 4. De Sciglio-t is vitte a Juventus, aztán nem váltotta meg a világot és most a Lyon-ban játszik már, persze cserének tökéletes, ahogy most Romagnoli is, de sokat akar keresni és nem akar padozni. Nem kell abban csodát látni, hogy a Barcelona-nak ő kell, mert például Ibra-t olcsón elengedték, aztán a Milan-ban meg bajnokságot nyert egymaga. Pirlo esetében meg a Milan-ban már nem volt kedve játszani és a Juve-ban jót tett neki az új környezet, lehet Romagnoli-val is ez a helyzet és akkor mindenki jobban jár, ha csapatot vált.

  • A nem váltotta meg a világot duma a legigaztalanabb, legbutább, legsemmitmondóbb hülyesége. Egy profi sportoló a pénzért és a dicsőségért lép pályára.

   DS a juvében jobban keresett, mint a Milanban.

   Két olasz bajnoki cím és az egy olaszkupa az, amit Juve-játékosként behúzott. Ez pont két bajnoki címmel és egy olaszkupával több, mint amit a Milannal nyert volna ez idő alatt.
   Valszeg Romagnolinál is ez a döntő szempont. A Milannal nem fog nyerni a következő években semmit. A Barca, Juve, PSG, DortmundMU ötössel mindenképpen többet.

   • 9-szer lépett pályára a Juve-ben, többet keresett és alig csinált valamit. Persze ennyi erővel Afellay VB-t BL-t Spanyol bajnokságot Spanyol kupát nyert és rengeteg keresett, az más kérdés, hogy 90%-ban nem játszott. 😀

    Szerintem teljesen rendben van az elemzésem, hogy nem azért vinnék a Barca-ba Romagnoli-t, mert nálunk annyira vak mindenki és Romagnoli egy nagy zseni, aki bármelyik top bajnokságban játszana. Igazából ennek egyetlen oka van, de arra nem akartam külön kitérni, hogy Raiola a menedzsere és nagyon ügyesen cserélgeti a játékosokat.

    Nem tudtam, hogy a kereset és a csapat erősségén múlik egy játékos megítélése, de ha ez így működik elnézést kérek.

 5. Atya ég micsoda lehetőség van előttünk. Úgy elpattintanám Romagnolit mint a sicc remélve érte min 30 M €-t. Abból kifizetném Tomorit és kész a minőségi csere. Oké, hogy lassan nincs olasz játékosunk de egyszerűen azzal a lassú körülményes szenvedéssel amivel Romagnoli játszik nem jutunk 1-ről a 2-re.

  Ha a vezetőség mindenáron meg akarná tartani Romagnolit akkor én 1 euroval sem adnék neki több fizetést. És amennyiben Raiola többet követelne ismét életbe léptetném az első gondolatomat, hogy eladom a pIcSáBa.

 6. Nem értem ezt a hirtelen pálfordulást Romagnolival szemben. Hosszú évekig meghatározó játékosa volt vergődő csapatunknak és jelenleg sem számít egy rossz játékosnak. Én örülök neki, hogy 3 ilyen típusú (Kjaer, Tomori, Romagnoli) középhátvédünk van, akiket nyugodt szívvel lehet rotálni. Ha még Gabbiát is idevesszük, a védelem kész van ebből a szempontból.
  Természetesen meg vannak a hibái és CSK-nak teljesen alkalmatlannak tartom, továbbá nyilván van az az összeg, amiért érdemes megválni tőle…de én nem feltétlen szorgalmaznám az eladását 20-30 millió euróért.

  • Maximálisan egyetértek Veled..
   Mutasson már nekem valaki egy olyan védőt, aki még soha életében nem hibázott.. Segítek: Nincs Ilyen játékos!
   Mindenképp arra törekednék, hogy Romagnoli maradjon a csapatnál.
   Lehet fura lesz, amit írok, de szerintem a Romagnoli-Kjaer-Tomori hármasból Kjaer a leggyengébb láncszem.. No nem a játéka miatt, mert abba nem nagyon lehet belekötni.. Csak sajnálkozhatunk, hogy nem igazoltuk le hamarabb..
   Viszont elég sokat sérült Kjaer.. 32 éves, ami egy védőnél nem számít kornak, de mégis sokat sérült.. Ha egészséges nem kérdés, hogy a dánnak a kezdőben a helye.. Én Tomorit tartanám állandónak és a Romagnoli – Kjaert lehetne rotálni.. Persze nem tudom, hogy elfogadná-e ezt a két játékos..

  • Volt egy rossz féléve a sérülése óta és a többség elfelejtette, hogy mit hozott előtte. Ma már egyesek szerint Kjaer és Gabbia is előtte kéne legyen a sorban. A többség azt se veszi figyelembe, hogy sokszor azért került rossz helyzetbe, mert Theo nem jött vissza védekezni és teljesen egyedül maradt az oldalán. (Kjaernek ilyen problémákat nem igazán kell megoldania)
   Másik előjellel ugyan ez Calabria is. Éveken keresztül kaptuk róla a gólokat, most bő fél éve jól játszik és máris mennybe ment.

  • A jelenben nem a legerősebb láncszem és elkezdtek a fizetésemelési kérelmeiről írni, hogy 6 milliót akar majd keresni. Ezek alapján nem meglepő a pálfordulás a szurkolók részéről és a vezetőség felől se jött hír, hogy érinthetetlen lenne. A sérülése után visszaesett a teljesítménye és ezért már az is jó lenne, ha 30-at adna érte valaki, a jövőben meg lehet még többet fog padozni és akkor még alacsonyabb lesz az értéke, de most még jó bevétel származna belőle. Szerintem Gabbia-nak is meg kéne adni a lehetőséget, de 4. belső védőként nem lenne erre sok lehetőség, mert a védőket ritkán rotálják és inkább csak egy sérülés esetén lenne szükség Romagnoli-ra a padon, de akkor meg nem éri meg 6 milliót fizetni neki. Ez egy bonyolult szituáció és inkább a pénz hiányáról szól, hogy más posztok megerősítése jelenleg fontosabb, de az lenne a legjobb, ha megtartanánk a jelenlegi fizetésével, mert a BL-ben hiányozni fog a rotációs lehetőség.

 7. Ha Tomoriért kifizetünk 30M-t ,akkor Romagnoli,még/finoman szólva se/ a felét se éri.
  Már sokan leírtuk ő azért tünt jónak,mert kb.Zapata színtű középsö védők játszottak mellette…

 8. Haluszmester2.0 nagyjából elmondta az én véleményemet is.
  Amennyiben valaki tényleg adna érte 30 milliót, mehetne felőlem is.
  Mintha úgy rémlene amúgy, hogy 6 milliós fizetési igényt olvastam volna vele kapcsolatban. Nos, ez egyáltalán nincs köszönőviszonyban a mostani teljesítményével. Szóval, ha maradni szeretne (vagy Maldiniék meg szeretnék tartani) a maximum, amit kínálnék neki, az a mostani fizetése lenne.
  A lényeg, hogy ne várja meg a vezetőség, hogy ingyen távozhasson.

 9. Igazatok van..régen jó volt most meg van egy rossz éve és…..
  És ez a Milan! Aki rossz az ne játsszon itt, bármi a neve.
  Jelenleg: Lassú, körülményes és kedvtelen ..Ilyen játékos nem való ide, ha előbbre akarunk lépni. 30m ajándék! Az eddigiért mille grazie, arrivederci

 10. A fő baj az, hogy szerintem mentálisan gyenge, és nem fog talpra állni. Majd meglátjuk. Mostani fizetésért maradhat persze.

  • Én azt érzem attól ilyen demotivált Romagnoli, hogy látja ő a leggyengébb láncszem a KH poszton és a legelkeserítőbb, hogy nincs benne több. Már nem tud tovább fejlődni mint pl Calabria tette aki nem ült le a langyos vízbe.

   Én ennyit látok benne jelenleg. Plussz, hogy béremelést akar kizsarolni Raiola neki az meg botrány. Bocs ezt nem lehet másként hívni csak zsarolásnak már amit a dagadt csinál.

   Ha egyszer hatalomra jutok….. Romagnolinak csakis akkor van lehetősége maradni ha 1 centtel sem kér több pénzt (ezzel sztem mindenki egyetért) és elfogadja akár a padot is. CSK pedig soha többet nem lehet, teljesen alkalmatlan rá. Kessie lesz az új CSK! 😎

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet