A Parma elleni győzelem után nagy port kavart Fabio Maresca ténykedése, így jó ideig biztosan nem fog mérkőzést vezetni a Milannak.

Az olasz játékvezető a mérkőzés 60. percében egy szóváltást követően kiállította Zlatan Ibrahimovicot. Az eset azért érdekes, mert – ahogy a televíziós felvételekből is kiderült – a svéd csatár nem sértegette a játékvezetőt, ezért érthetetlen a piros lap. Amennyiben reklamálás volt az ok, akkor a sárga lap felmutatása lett volna a helyes eljárás. A spekulációk szerint Maresca félreérthette a játékos szavait és ez vezetett a kiállításhoz.

Ibrahimovic sorsáról kedden hozza meg a döntést a fegyelmi bizottság és mivel a csatár egyből pirosat kapott, így a szabálykönyv szerint minimum kétmeccses eltiltás jár neki.

Amennyiben azonban a játékos és klubjának védekezése igazolást nyer, akkor csak az a kérdés, hogy eltiltják-e egyáltalán a svéd klasszist. A Sky szerint perdöntőek lesznek a televíziós felvételek, illetve az, hogy pontosan mi szerepel a kiállítás indokaként a játékvezető jegyzőkönyvében. A Milan azt szeretné, ha a játékos semmilyen büntetést nem kapna, máris fellebbezést nyújtott be a szövetséghez.

Közben a Corriere della Sera beszámolója szerint az Olasz Játékvezetők Szövetségénél (AIA) kiverte a biztosítékot Maresca ténykedése és elégedetlenek azzal, ahogyan kezelte a szituációt. A kiállítás a meccset könnyen negatívan befolyásoló momentum lehetett volna. Ennek következtében a bíróküldésért felelős szervezet úgy döntött, hogy a nápolyi bíró ebben a szezonban már nem vezethet több mérkőzést a piros-feketéknek.

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Igazából akár 3 meccset is befolyásolhatott volna a döntésével. Ez már szinte rasszizmus, mert ránéznek szegény Ibra-ra és kapja a bilincset.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet