A Milan 3-1-es győzelmet aratott a Parma otthonában és tartja a második pozícióját a Serie A-ban. Zlatan Ibrahimovicot a második félidőben kiállították és emiatt nehézkessé vált a mérkőzés, de sikerült megszerezni a három pontot. Stefano Pioli elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően és kitért az ominózus piros lapra.

“Meg kellett mutatnunk, hogy tanultunk a hibákból és sokkal jobb teljesítményre volt szükségünk. Ezúttal sokkal gyorsabbak, pontosabbak voltunk a mozgásoknál és így több megoldás adódott. Megérdemelten vezettünk és irányítottuk a mérkőzést. Az emberhátrányba kerüléssel megnehezedtek a dolgok, de a játékosaim ismét megmutatták elszántságukat, akaraterejüket és odaadásukat.” – nyilatkozta Pioli.

“Piros lap? Csak a mérkőzésre koncentráltam, így csak arra tudok hagyatkozni, amit Zlatan mondott nekem. Beszélt a játékvezetővel és odament hozzá, de azt mondta, hogy egyáltalán nem tett sértő megjegyzést. Ha azt tett volna, akkor bocsánatot kérne, de azt mondta, hogy nem volt ilyen. Volt egy vita és a bíró hozott egy döntést. Egyértelmű, hogy a kiállítás megváltoztatta a mérkőzést, de a csapatom bebizonyította, hogy a létszámbeli különbség nagy elszántsággal és akarattal legyőzhető.”“A második félidőben a Parma 4-4-2-re váltott két nagyon fizikális csatárral, akik nagyon erősek a magas labdáknál és ott volt Kucka is, aki folyamatosan a tizenhatoson belül helyezkedett. Ez volt az a pont, amikor tudatosult bennem, hogy nem tudunk agresszívak lenni és váltanunk kell az ötvédős játékrendszerre. Ezáltal középen erősödtünk és szilárdabbak lettünk. Ezzel némi kockázatot vállaltunk, de egy ilyen fizikális és kemény csapat ellen kockáztatnod kell. Jól olvastuk a játékot.”

“Dalot? Nagyon örülök a teljesítményének. Két nappal a meccs előtt megértette, hogy taktikai szempontból Kalulu fog kezdeni, de így is megmutatta karakterét és ahelyett, hogy lehangolt lett volna, még keményebben edzett. Ez egy fantasztikus hozzáállás, példaértékű mindenki számára. Biztos voltam benne, hogy elszántan fog beszállni.”

“Tetszik, amikor a játékosaimban visszatükröződnek az érzéseink. A Sampdoria ellen nem az igazi arcunkat mutattuk és be akartuk bizonyítani, hogy képesek vagyunk jobban teljesíteni. Nem volt könnyű meccs és egy kicsit elrontottuk, de fontos győzelemmel tértünk haza.”

“A legfontosabb, hogy megtartsuk a meccsenkénti pontátlagunkat, mert vissza akarjuk vezetni a Milant a Bajnokok Ligájába. Ez a célunk. Sok erős ellenfél van és még nyolc mérkőzés van hátra, de most csak a Genoa elleni bajnokira gondolunk.”

“Tomori? Egyértelmű az akaratunk a vezetőséggel együtt. Nagyon elégedettek vagyunk azzal, amit Fikayo adott a csapatnak. Nagyon fontos jellemvonásai vannak és elképesztően gyors. Az a szándékunk, hogy megtartsuk őt.”

“Bajnokok Ligája? Nagy fejlődést eredményezne, ha elérnénk a 80 pontot. Ez azt jelentené, hogy hatalmasat léptünk előre az előző idényhez képest és egyben elértük a célunkat.”

“Donnarumma? Gigio sokkal fiatalabb, mint a gyerekeim. Én már nagypapa vagyok. Azt tanácsolnám neki, hogy maradjon a Milanban, mert nagyszerű csapat van épülőben. Harcosoknak hívom a játékosaimat, akik még nem érték el a sikert, de készen állnak a győzelemre. A Milan egy top klub.”

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Hameg van a 80 pont akkor az hatalmas elörelépés a klub számára, lesz bl és ezzel elérték a célt. Szerintem egyértelmü.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet