Könnyen elképzelhető, hogy Tommaso Pobega a következő szezonban a Milan keretének tagja lesz. Eközben kiszivárgott a fiatal középpályás vételi opciójának és a visszavásárlási záradékának összege.

A 21 éves játékos szeptemberben csatlakozott a frissen feljutott Speziához, amely egy szezonra vette kölcsön. Pobega 2018 nyarán került ki a Milan utánpótlásából és azóta a Ternana illetve a Pordenone együttesénél szerepelt kölcsönben 1-1 évet.

A megegyezés értelmében a Speziának vételi opciója van Pobega végleges megvásárlására, azonban a szerződés tartalmaz egy visszavásárlási záradékot a Milan javára. A játékos 2019-ben ugyanilyen feltételekkel csatlakozott a Pordenonéhoz is.A Corriere dello Sport értesülése szerint az opciós jog értelmében a Spezia a szezon végén 2,2 millió euróért megvásárolhatja Pobega játékjogát, viszont a visszavásárlási jog összege mintegy 2,4 millió euró. Ez azt jelenti, hogy a Milan vezetőségének 200 ezer euróba kerül, ha visszarendeli az olasz utánpótlás-válogatott játékost.

Pobega remek szezont fut a Speziában és az idény első felében alapembernek számított, a mérlege 15 mérkőzésen 3 gól illetve 2 gólpassz. Jó esély van arra, hogy Stefano Pioli számít az olasz tehetségre a következő szezonban, ugyanis Soualiho Meité a kölcsönszerződés lejártával vélhetően visszatér a Torinóhoz.

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet