A bajnokság 30. fordulója következik és a Milan idegenben a Parma ellen lép pályára. A Bajnokok Ligája-indulásért folytatott harcban több hiba már nem fér bele a csapat részéről. Stefano Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“Most csak ez a mérkőzés számít. Nem szeretek azon gondolkozni, hogy még kilenc meccs hátra van. A Parma elleni a prioritás, a lehető legjobb módon kell szembenéznünk velük, a kvalitásunkhoz és a képességeinkhez hűen. A Parma jól teljesít, fizikális csapat, gyorsak és megvan bennük a kvalitás. Az olasz bajnokság izgalmas, hiszen számos különböző stílusú csapat van. Mindenre készen állunk. Nem szabad ugyanazokat a hibákat elkövetnünk, mint a múlt szombaton. Észlelnünk kell az üres területeket és gyorsnak kell lennünk a labdával és a labda nélkül egyaránt.” – mondta Pioli.

“A játékosaim tisztában vannak a képességeikkel, megvan bennük a vágy a jó teljesítményre és a koncentráció, amellyel fontos célokat akarnak elérni a klub és a szurkolók számára. Ezek azok a dolgok, amiket nagyra értékelek. Amikor a teljesítményünk nem felel meg az elvárásoknak, akkor csalódottak vagyunk. Tanultunk a Sampdoria elleni hibáinkból és nem szabad, hogy ezek megismétlődjenek.”

“Nem tekinthetünk vissza az elmulasztott lehetőségekre. Ha fenntartjuk az aktuális meccsenkénti pontátlagunkat, akkor a szezont 80 pont körül zárhatjuk. Ez a szám lehetővé tenné számunkra, hogy elérjük a célunkat. Nyomás? Mi hoztuk létre saját magunknak. Egy évvel ezelőtt az Európa Liga-kvalifikációért harcoltunk, ma pedig a Bajnokok Ligájáért. Mentális erőnknek köszönhetően legyőztük a különféle akadályokat. Ezt a mentális erőt magunkkal kell hoznunk a pályára is. Egyéniséggel és vággyal kell játszanunk az első perctől kezdve a végsőkig. Amikor haladsz előre az úton, akkor nagyobb magabiztosságot, több önbizalmat és erőt szerzel. Kvalitás és sebesség kell a játékban. Amikor ezek nincsenek meg, akkor nehézségekbe ütközünk a pályán.”

“Nem gondolom, hogy Calabria még sokáig lesz harcképtelen. A jövő héten már visszatér a teljes értékű edzéshez. Ha az előrejelzések beigazolódnak, akkor csak ő, Romagnoli és Maldini nem lesz bevethető a Parma ellen. A többiek mindannyian jól vannak és játékra készek. Majdnem mindenki bevethető és ez emeli az edzések szintjét is. Továbbá fontos változtatásokat lehet végrehajtani a mérkőzések között. Remélem, hogy mindenki elérhető lesz a hátralévő néhány mérkőzésre.”

“Mandzukic nem volt szerencsés, de ő egy nagyszerű ember és profi sportoló. Nincs még a legjobb formában, de sokat adhat nekünk. Hauge? Ő a bal oldalon képes a legjobbat kihozni magából és mindig is ezen a poszton játszott. Nem akarom a játékosokat számukra kevésbé ideális posztokon szerepeltetni. Azt akarom, hogy a lehető legjobban tudjanak teljesíteni. Saelemaekers és Castillejo mellett Brahim Diaz is játszhat a jobb oldalon. Hernández? Kiváló teljesítményt nyújtott Firenzében, aztán a Sampdoria ellen némi nehézsége akadt, de ilyen bármikor megtörténhet. Ezen a héten nagyon jó teljesítményt nyújtott az edzéseken.”

“Úgy gondolom, hogy minden csapatnak megvan a saját identitása. Számomra az a fontos, hogy a képességeinkhez, az elképzeléseinkhez és a rendelkezésre álló játékosaink minőségéhez mérten megfelelő stílusú futballt játszunk. A győzelemért játszunk, ez a legfontosabb. Tudom, hogy a játékosaim jól érzik magukat ebben a játékstílusban. A bajnokság május 23-án ér véget. Tisztában vagyunk azzal. amit csinálunk és a célunk fontosságával. A célunkat csak rendkívüli erőfeszítésekkel lehet elérni. Nincsenek félelmeink, nincsenek szorongásaink és aggodalmaink. Csak elszántságot látok a jó játékra és a cél elérésére.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Én nem hinném, hogy Hauge ne tudna elfogadható teljesítményt hozni középen vagy akár az -eddig totális csőd- jobb szélen!

  2. Boldog lennék, ha a pályán is az látszana, hogy a győzelemért játszunk, és nem a hetvensokadik percig kellene várnunk egy kaput eltaláló lövésre.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet