Stefano Pioli megtartotta sajtótájékoztatóját a Sampdoria elleni mérkőzés előtt.

“Felelősségeink vannak, de ezeket mindig magabiztosan kezeltük. A szezon döntő szakasza felé haladunk. Az összes mérkőzés nehéz lesz és mindent bele kell adnunk annak érdekében, hogy a szezon végén ne legyen sajnálkozás.” – mondta Pioli.

“Ha alkalmam lett volna, akkor mindenkinek pihenőt adok a válogatott szünet alatt. A Milanellóban maradt játékosok jól dolgoztak és a válogatottból mindenki egészségesen tért vissza, kivéve Brahimot, aki kapott egy rúgást. Ezek a szünetek kissé elvonják a munkát, a figyelmet és a felkészülést, de feltétlenül csak erre a bajnokira kell koncentrálnunk és nem szabad a jövőre gondolni. A kvalitás és a motiváció az, ami a különbséget jelenti a mérkőzésen.”

“Teljes mértékben hiszünk abban, amit csinálunk. Nyugalom, magabiztosság és rengeteg munka: ezek a mi elveink. Még 30 pontot lehet szerezni ebben a szezonban, ami nagyon sok és kemény harc lesz. Egy stabil csapat ellen fogunk játszani, amely jól teljesít és egy olyan edző irányítja, akit nagyra becsülök és sokat tanultam tőle.”

“Szerződéshosszabbítások? Amikor a nyugalomról beszéltem, pont erre céloztam. Ezt látom Hakan, Zlatan és Gigio szemében. Mindannyian koncentráltak és a jövő most dől el, ez mindenkire vonatkozik. Sok múlik azon, hogy bejutunk-e a Bajnokok Ligájába vagy sem.”

“Úgy vélem, hogy 75 pont elég lehet a BL-indulás kiharcolásához, de egyelőre korai számolgatni, főleg azért, mert még számos mérkőzésünk lesz közvetlen riválisok ellen. A hazai eredményeink sokkal gyengébbek, mint az idegenbeliek. Most újra nyerni akarunk a saját stadionunkban.”

“A csapat jó állapotban van erőnlétileg és mentálisan is. Remek teljesítményt nyújtottunk Firenzében, megvolt a csapatszellem és a kvalitás. Ezt fenn kell tartanunk. Nagyon nehéz meccs lesz a Sampdoria ellen. Az ellenfél előszeretettel támad és tudják, hogy mikor kell mélyen védekezni, de ki fognak jönni és nyomást gyakorolnak. Lesz terület és ezeket ki kell használnunk.”

“Hiányzók? A Sampdoria ellen Romagnoli, Calabria, Maldini, Mandzukic, Leao és Brahim nélkül játszunk. Remélem, hogy a következő meccsekre többen is felépülnek közülük.”

“Ibrahimovic? Zlatan jól van, feltöltődött és nagyon motivált. Örül annak, hogy visszatért. Kiválóan edzett a csapat két tréningjén. Ragyogó mentális és fizikális állapotban van. Bennacer? Fontos alkotóeleme a játékunknak a terek lefedése, a megoldások és az előrejáték szempontjából. Hauge? Fizikálisan visszaesett, aminek véleményem szerint pszichológiai oka lehet, de az elmúlt napokban jó állapotban volt. Tomori? Nagyon elégedettek vagyunk a beilleszkedésével.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet