Milan-Sampdoria: a hivatalos kezdőcsapatok

1

Íme a hivatalos kezdőcsapatok a ma délben rendezendő Milan-Sampdoria mérkőzésre. Az összecsapás 12:30-kor kezdődik a San Siróban és a DIGI Sport 1 élőben közvetíti.

MILAN (4-2-3-1): G. Donnarumma; Saelemaekers, Kjær, Tomori, Hernández; Kessie, Bennacer; Castillejo, Çalhanoğlu, Krunić; Ibrahimović.

Cserék: A. Donnarumma, Tătărușanu; Dalot, Gabbia, Kalulu; Hauge, Meïte, Tonali; Rebić.

SAMPDORIA (4-4-2): Audero; Bereszyński, Tonelli, Colley, Augello; Candreva, Thorsby, Silva, Damsgaard; Quagliarella, Gabbiadini.

Cserék: Letica, Ravaglia; Ferrari, Regini, Toshida; Askildsen, Jankto, Léris, Verre; Balde, La Gumina, Ramírez.

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Annak idején hatalmas botrány volt abból, hogy valamelyik top csapatnál valakik – vélhetően a keret tagjai – rendre kiszivárogtattak összeállításokat, esetenként taktikai dolgokat is. Sajnos nem rémlik, de mintha Guardiolához köthető csapat lett volna a gárda.

    Az, hogy valaki összedob egy kezdőt, ami a legvalószínűbb az alapján, hogy kik egészségesek (pl. Donnarumma, Kessie és Ibra kezdőbe jósolása), nem nagy dolog. De az azért furcsa, hogy egy olyan húzást megírjon a sajtó, hogy Saelemaekers – aki korábban jobbhátvédként még nem szerepelt – lesz a védelem szélén… Értem én, hogy a MilanNews bennfentes, általában jól értesült, de nem véletlenül nem árulja el – Bielsa kivételével 🙂 – az edzők 99%-a a meccs előtti sajtótájékoztatón a kezdőket. Elvileg a MN a MilanÉRT lenne. De ezzel nem hiszem, hogy segítené a csapatot, illetve ne segítené az ellenfelet… Szóval ez nekem nagyon nem tetszik.

    Ami a belga posztját illeti, érdekesnek érdekes, persze nem annyira meglepő. Abból a szempontból jó, hogy próbálgatni kell, hogy Saelemaekers melyik poszton lenne a legjobb, mert a sebessége megvan, de ahol most játszik, ott elsődlegesen támadni kellene, és csak másodsorban védekezni. Valamire tehát használni kellene, ha a szélen mint támadó nem jó. Ezzel a lépéssel Dalot sorsa vélhetően megpecsételődött. Azt tudom elképzelni, hogy Calabria mögött egy kicsit versenyeztetik Kalulut és a belgát. Ebből lehet egy olyan további lépés, hogy amennyiben Saelemaekers jobb lenne védőként, akkor Kaluluból megpróbálnának középső védőt faragni. Ez Caldara visszatérése miatt lehet érdekes, mert abban az esetben, ha ez sikerülne, ez azt jelentené, hogy a még 2 évig a Milanhoz kötött Caldarától – akinek így a pályafutása érdemi része is befejeződhet – meg tudna válni a csapat.

    Az, amikor valakit, aki nem szerepelt még egy adott poszton, bedobnak a mély vízbe, és ott esetleg nagyon jól teljesít, a többiekre nézve igen kínos lehet. Abban biztos vagyok, hogy nem arról van szó, hogy Saelemaekers azért kezd jobbhátvédként, mert az ottaniak teljesítményével Pioli ne lenne elégedett. Szerintem azon a poszton olyan nagy baj azért nincs.

    Jó ez a kezdő egyébként. Ha sima győzelmet nem is várok, azért egy 2 gólos siker nem lepne meg.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet