A Milan magabiztos 2-0-s győzelmet aratott a Hellas Verona ellen. Stefano Pioli nyilatkozott a mérkőzést követően. Az olasz tréner meglátása szerint a játék képével, a csapatszellemmel és a küzdéssel sem volt probléma és összességében elégedett volt a játékosok teljesítményével.

“Egy csapat vagyunk, mi vagyunk az AC Milan és együtt dolgozunk, hogy elégedettséget szerezzünk magunknak és másokat. Ezúttal elégedettnek kell lennünk, hiszen jó mérkőzést játszottunk egy kemény ellenféllel szemben. Elhárítottunk egy igazán nagy kihívást jelentő akadályt. Nagy erővel és határozottsággal sikerült ezen túljutnunk.” – mondta Pioli.

“A játékosok hisznek a kvalitásukban és az általunk végzett munkában. Teljesen normális, hogy volt egy kis visszaesés és volt néhány rosszabb mérkőzésünk. Rengeteg meccset játszunk és ez sok energiát emészt fel, nem lehetünk mindig a legjobb formánkban. Az én feladatom, hogy eldöntsem, kik vannak a legjobb formában ahhoz, hogy pályára lépjenek vagy éppenséggel pihentessem azokat, akik egy kicsit fáradtak. Sohasem voltak kétségeink a játékosok kvalitását és a csapat elszántságát illetően, de az ilyen kényes pillanatok segítenek a fejlődésben és persze tisztában vagyunk a kvalitásunkkal és a nehézségekkel, amelyekkel utunk során találkozhatunk.”

“Nagyon fontos, hogy a játékosok tudják mit kell tenniük, amikor pályára lépnek: hogyan értelmezzék a játékot és hogyan okozhat gondot az ellenfél. Világos elképzeléseink voltak, megfelelő csapatszellemet mutattunk és jól teljesítettünk. Minden érdem a játékosokat illeti, akik 95 percen keresztül egy csapatként játszottak és harcoltak minden labdáért. Minden egyes mérkőzésre igaz, hogy minél több egy az egy elleni párharcot nyersz meg, annál nagyobb az esélyed arra, hogy megnyerd a mérkőzést. Ez különösen igaz volt erre a meccsre, hiszen a legtöbb párharcot megnyertük és sikerült visszaszereznünk a labdákat. Ez mind extra lökést adott az önbizalmunknak és sikerült megmutatnunk a kvalitásunkat.”

“Dolgozunk rajta és próbáljuk megérteni, hogy miért van ilyen nagy különbség az eredményekben a hazai és az idegenbeli mérkőzéseket tekintve. Nem könnyű szurkolók nélkül játszani, de az üres lelátóknak nem kellene semmilyen különbséget jelenteni. Például a Verona hozzáállása nem változott az első meccshez képest. Ugyanazzal a hozzáállással játszottak, mint a korábbi találkozásunkkor, ahol kétgólos hátrányból kellett visszajönnünk. A ritmusunkat tekintve a hazai mérkőzéseken talán valami hiányzik. Megelégszünk a játék irányításával, pedig gyorsabbnak és agresszívabbnak kellene lennünk, ezekben mind fejlődnünk kell. Ha továbbra is így teljesítünk idegenben és javítunk a hazai eredményeken, akkor valami fontos dolgot érhetünk el.”

“A játékosok erősek és igazán jól akarnak teljesíteni. Tudjuk, hogy ez egy nagyszerű és nagy jelentőséggel bíró mez és büszkék vagyunk rá, ezért is adunk bele mindent. Ezen a mérkőzésen szinte tökéletesek voltunk, azonban ez nem mindig van így, de a játékosaim hozzáállása és elszántsága mindig helyes, efelől nincs kétségem.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet