Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője nagyon elégedett volt a Roma elleni győzelem után és elmondta, hogy mindig ilyen játék az elvárása a csapat felé. Az olasz tréner kiemelte annak a fontosságát, hogy egy közvetlen riválist sikerült legyőzni a Bajnokok Ligája-indulásért folytatott harcban.

Mint arról beszámoltunk, a Milan idegenben 2-1-re legyőzte a Romát a 24. fordulóban.

“Gratulálnom kell a játékosoknak, mert ez egy megterhelő mérkőzés volt. Nagy összecsapás volt a tabella szempontjából, hiszen a Roma közelebb kerülhetett volna hozzánk. Ez egy különös időszak, amelyben küzdünk, hogy úgy teljesítsünk, mint eddig. Örömmel tölt el, hogy egy fontos mérkőzést sikerült megnyernünk, de tisztában vagyunk azzal, hogy még számos akadály van. Folytatnunk kell a jó munkát és a fejlődést.” – fogalmazott Pioli a lefújást követően.

“Azt mondtam a csapatnak, hogy két negatív meccs nem veheti el a magabiztosságunkat és az önbizalmunkat. Rendkívüli első félidőnk volt és több gólt szerezhettünk volna. Nagy volt a tempó és az intenzitás a meccsen.”

“Arra törekedünk, hogy szilárdabb csapat legyünk, többet birtokoljuk a labdát és megmozgassuk az ellenfelet. Megpróbáltak agresszívan nyomást helyezni ránk, ami lehetővé tette számunkra, hogy mélyen támadjunk. Fontos tudni, hogy hogyan támadjunk az ellenfél mozgásai alapján. Nagyon kiegyensúlyozottak voltunk a meccsen, jól irányítottuk a labdát és több gólhelyzetet alakítottunk ki.”

“Ilyen Milan az elvárás, a csapat aktív volt védekezésben és támadásban egyaránt. A játékosok szilárdak voltak és önfeláldozóan játszottak. Az ilyen játék fokozza az egyéni kvalitásokat. Megérdemelten nyertünk, ez egy fontos és nehéz meccs volt.”

“Megpróbáltunk türelmesnek lenni a támadások felépítésében. Tudtuk, hogy az ellenfél nagyon gyors támadókkal rendelkezik és tudtuk, hogy kockázatot vállalunk, de számos labdát szereztünk az ellenfél térfelén és ezáltal veszélyesebbek voltunk támadásban.”

“A hibák a fejlődési folyamatunk részei, hiszen fiatal csapat vagyunk és még nincs meg bennünk az a ravaszság, mint egy kiforrott együttesben. Fontos dolgot viszünk véghez és 17 ponttal jobban állunk, mint az előző szezonban, miközben fiatalabb csapatunk van és mi játszottuk a legtöbbet. A Spezia és az Inter ellen nem voltunk önmagunk. Ez most egy nagy színvonalú meccs volt és nagy megelégedés, hogy nyerni tudtunk.”

A mérkőzésen Calhanoglut, Ibrahimovicot és Rebicet is le kellett cserélni sérülés miatt.

“Sérülések? Mindhárman izomproblémákkal küzdöttek. Ez egy megterhelő időszak, de sok játékosom van és remélem, hogy minél többen a rendelkezésemre fognak állni a következő meccsen. A szezon döntő fontosságú szakaszában járunk és remélem, hogy nem komoly a sérülésük. Minden játékosra szükségem van.”

“Elvárások? A labdarúgás furcsa világ. Ha valaki azt mondta volna egy évvel ezelőtt, hogy most a második helyen fogunk állni, akkor senki nem hitt volna neki. Tudjuk, hogy honnan indultunk. Ismerjük azokat a célokat, amelyekkel neki vágtunk ennek a szezonnak és ismerjük az utat, amelyen haladnunk kell.”

“Biztosíthatok mindenkit arról, hogy négy csapat nagyon boldog lesz a szezon végén. Az a négy klub, amely az első négy helyen végez. Reméljük, hogy mi közöttük leszünk. Világos, hogy nőttek az elvárások azzal, hogy hosszú ideig ennyire jól teljesítettünk.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet