Luka Milanovic, Mario Mandzukic személyi edzője beszélt a horvát csatár edzésmódszeréről, az aktuális állapotáról és kitért arra is, hogy várhatóan mennyi időre lesz szükség ahhoz, hogy 100 százalékos formában legyen.

Mandzukicnak nyár óta nem volt klubja, azonban ez idő alatt folyamatosan edzett és személyi edzővel készült a visszatérésre, miközben várta a megfelelő alkalmat, hogy igent mondjon egy klub ajánlatára. Végül a Milan lett a befutó, amely első körben fél éves szerződést kötött vele.

Milanovic nyilatkozott Mandzukic edzésmunkájáról és jelenlegi erőnléti állapotáról.

“Minden nap találkoztunk, személyre szabott gyakorlatokkal és speciális edzéstervvel dolgozott. Könnyű volt vele, mert az eltökéltségének köszönhetően minden egyszerűvé válik. Sokat dolgoztunk a pályán is. Egy olyan csatárról beszélünk, aki továbbra is egy topligában akar játszani. Célja, hogy segítsen a csapatának és meccseket nyerjen. Nincs kétségem afelől, hogy Mario fontos játékosa lesz a Milannak.” – mondta Mandzukic személyi edzője.

“Arra összpontosítottunk, hogy a fizikai állapotára vonatkozóan az edzésrészeket különböző szakaszokra bontottuk. Dolgoztunk az erőn, a gyorsaságon, a mozgékonyságon és az állóképességen is. Az edzésprogramot úgy alakítottuk ki, hogy tökéletesen megfeleljen az igényeinek. Hihetetlen elszántságával és koncentrációjával egyszerűvé tette a közös munkát.”

“Marióban hatalmas erő és kitartás van. Készen áll, hogy teljes értékű edzésmunkát végezzen a csapattal. Szüksége lesz egy kis időre az alkalmazkodáshoz és ez teljesen normális, de ismerve a versenyképességét a vártnál hamarabb ott lesz a pályán. Húsz éve dolgozom a sport világában és leginkább labdarúgókkal, de vannak kosárlabdázók is. Biztosíthatok mindenkit arról, hogy Mario az állóképességét tekintve ott van a legjobb három sportoló között, akikkel valaha együtt dolgoztam.”

“Nehéz pontosan megjósolni, hogy mikor lesz csúcsformában. Arra számítok, hogy két vagy három héten belül 100 százalékos lesz.”

“Mandzukic és Ibrahimovic? Olyan testbeszédük van, ami önmagukért beszél. Ez és a jellemvonásuk teszi igazán egyedülálló játékossá őket.” – tette hozzá.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet