Egybehangzó sajtóhírek szerint a Milan vezetősége Junior Firpo személyében az FC Barcelonából igazolhat balhátvédet Theo Hernández tehermentesítésére a januári átigazolási időszakban.

Javában zajlik a téli mercato és a Milan meglehetősen aktív a többi olasz rivális klubhoz képest. Soualiho Meité néhány nappal ezelőtt hivatalosan is csatlakozott a Milanhoz, továbbá Mario Mandzukic hétfőn orvosin vett részt. Ezen felül folyamatban vannak a tárgyalások Fikayo Tomoriról és közel az egyezség a felek között.

Úgy tűnik, hogy a Milan vezetősége nem vesztegeti az időt, ugyanis Tomori mellett egy másik erősítés is érkezhet a védelembe, nevezetesen Spanyolországból.

A Sky Sport, a La Gazzetta dello Sport és a Calciomercato szerint Junior Firpo az elsődleges célpont balhátvéd posztra a Milannál, aki Theo Hernández cseréjének érkezhet. A milánói együttes már megkezdte a tárgyalásokat a Barcával, amely végleges eladásban gondolkozik, míg a Milan a kölcsönüzletet preferálja a 24 éves védő esetében.

Firpo 2019 nyarán szerződött a Barcelonához a Real Betistől mintegy 18 millió euróért, azonban az idei szezonban csupán 4 bajnokin játszott és minden sorozatot figyelembe véve 350 játékpercet töltött a pályán.

Jelenleg Hernández személyében egyetlen balhátvéd van a keretben és kényszerből Dalot pótolta őt, amikor szükség volt rá. Andrea Conti távozóban, így Dalot tartósan visszatérhet a jobb oldalra Davide Calabria mögé, ezáltal indokolt lehet egy balhátvéd szerződtetése – különösen a zsúfolt meccsnaptár, a sérülések és a vírus miatt.

Firpo mellett a Milan más balhátvédek helyzetét is figyelemmel kíséri és értékeléseket készít – írja a MilanNews. A kiszemeltek listáján ott van Matias Vina (uruguayi, 23 éves, Palmeiras), Iago (brazil, 23 éves, Augsburg), Nuno Mendes (portugál, 18 éves, Sporting CP) és Jordan Amavi (francia, 26 éves, Marseille).

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Remélem, hogy ezek közül sok hír csak kacsa. Nagyon ellene vagyok a felesleges vásárlásoknak. Évekig küzdöttünk ezzel. Most végre van egy nagyon jól együtt lévő csapat. Bárki beáll odateszi magát és a csapat identitása változatlan. Dalot és Kalulu is szélső védő. Calabria és Dalot tud balon is játszani, egészen jól. Minek igazolni még egy embert aki 2 éve padon ül?
  Ugyan ez a belső védő poszt. Örüljünk, hogy fiatalok egyre többet játszanak, reméljük fejlődnek is. A csapat pedig menetel előre. Ibra, Saelemakers visszatért. Bennacer is hamarosan visszatér. Gabbia-ról nincs hír. De gyanítom, hogy legkésőbb február elején ő is bevethető lesz. Krunic és Rebic a héten tuti negatívak lesznek.

 2. Ezt nem értem hát Dalot nem balhátvéd ? Nyáron azt mondták Ő lesz Theo helyettese.
  Kalulut pedig Calabria mellé igazolták.

  • Mondjuk ennyi erővel meg kellett volna tartani Laxaltot és meg vagyunk. Jobb oldalon van Conti, Kalulu és Calabria.
   Dalot amúgy baloldalon eddig jobb volt, mint jobbon.

   • Szerintem Laxalt többször is bizonyította, hogy képtelen hozni a szintet. Nem kellett volna megtartani, teljesen értelmetlen lett volna… Jó helyen van Skóciában, jó messze Milánótól. Egy pocsékul teljesítő Rodriguezt nem tudott kiszorítani a kezdőcsapatból. Pedig nagyon alacsonyan volt a léc.

 3. Az as romában van egy tehetséges balhátvéd a Calafiori sokkal jobb lenne mint egy ilyen játékos mint Firpo

 4. Jose a belső védő posztra szerintem nem fölösleges. Tegnap például ki eset Romagnoli az 5ik sárga lap miatt, Kjaer le volt cserélve és ki tudja mi van, mi lesz vele, Gabbia sérült, Duarte távozott, Musacchio még nem de távozni fog, és valahogy, valami miatt nemis játszik,tehát maradt Kalulu a belső védő posztra eddig….. Kell az erősítés hogy hosszabb legyen a cserepad. És igen, itt van Dalot, de egyenlőre csak kölcsön, és azért nem mondanám hogy remekel, tehát lehet menni is fog vissza… És csak valami miatt vesznek oda valakit, nem hiszem hogy ok nélkül….

  • 1-2 hét múlva meg arról beszélgetünk kit adjunk el, mert van 5 belsővédő (Kalulu-val együtt). A csapatszellem a Milan legnagyobb erőssége most.Én ezt féltem. Így is sok fiatal van aki egyáltalán nem kap szerepet, pl Maldini amikor kezdő volt egészen jól mozgott. Dinamikusabb, bátrabb mint pl Hauge (akinek bőven kellenek a játékpercek, de már ő sem kap túl sokat a jövőben). Mussa marad a szezon végéig és mellette ott van Romagnoli, Kjear, Gabbia, Kalulu. Gyanítom a tarcsiból is jönne fel olyan aki 1-1 meccset teljesen stabilan lehoz. Védőt én csak Olaszból vennék.

 5. Ha végig gondoljuk, a Milan elsősorban a kölcsön+opciót erőlteti, nagyon helyesen. Ha nem mutat sokat, mehet vissza, csak a fizuját álljuk, nem sokat veszíthetünk. Ráadásul most akciósan lehet keresgélni, nem nagyon van pénze senkinek sem, nem lesz nagy mozgás sehol. Én bízom Maldiniékben, miért akarnának feleslegesen igazolni, kölcsön venni?

  • Zseni volt, aki kitalálta ezt a kölcsön+opciót. Gyakorlatilag nulla kockázat nélkül tudsz játékost igazolni. Ha beválik végleg megveszed, ha nem játszik jól, akkor mehet vissza, ahonnan jött. 2010-ben Galliani így hozta el Ibrát és Boatenget is, de ott volt például Rami esete vagy legutóbb Kjaer.

 6. Szerintem is fantasztikus ez a kölcsön + opció,a fizun kívűl nincs nagy bukta. A közel 15 év szenvedése után nagyon jó ezt látni,hogy a csapat egységes és ez a vezetőségnek is köszönhető. Megijedtem,mikor Gazidis jött,de rácáfolt,ill szerencsére Maldinit is hagyják dolgozni és ez jó.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet