A Milan a nyolcaddöntőben csatlakozik az Olasz kupa küzdelmeihez, ahol a legutóbbi bajnoki ellenfelét, azaz a Torinót fogadja újfent a San Siróban. Stefano Pioli nyilatkozott a mérkőzést megelőzően és elmondta, hogy a nagy meccsterhelés miatt változtatnia kell, de így is versenyképes csapatot fog összeállítani.

“Elmagyaráztuk a csapatnak, hogy ez egy nagyon megerőltető szezon lesz számunkra. A célunk az volt, hogy továbbjussunk az Európa Liga selejtezőben és jól szerepeljünk a sorozat további részében. Ez nem csupán megerőltető szezon, hanem ugyanakkor nagyon ösztönző és motiváló is egyben.” – mondta Pioli.

“Eddig jól szerepeltünk, de még sok tennivalónk van. Először is, most csak erre a mérkőzésre kell koncentrálnunk. Ez egy fiatal és lelkes csapat, minél többet játszunk együtt, annál jobbak vagyunk. Nem aggódunk amiatt, hogy három naponta mérkőzések várnak ránk, sőt! Ez az, amit akartunk. Többet fejlődünk a mérkőzéseken a hibák és a pozitív dolgok által, mint az edzéseken. Reméljük, hogy továbbra is minden fronton jól fogunk teljesíteni és ezen a meccsen is megpróbálunk jól játszani.”

“Az Olasz kupa egy fontos megmérettetés. Öt mérkőzést kell lejátszanunk, hogy eljussunk a végéig. Meg kell próbálnunk megnyerni a kupát. Természetesen nem hagyhatom figyelmen kívül, hogy a mai lesz a negyedik mérkőzésünk 9 nap alatt, tehát megfelelő döntést kell hoznom, hogy olyan játékosokat küldjek pályára, akik a lehető legfrissebbek. Versenyképesek leszünk és egy olyan csapat ellen játszunk, amely a legutóbbi bajnoki mérkőzésen okozott némi gondot számunkra. Nagyon óvatosnak és határozottnak kell lennünk.”

“A sok pozitív statisztika közül – mert tagadhatatlan, hogy sok van – a legszebb dolog a kialakított helyzetek száma. Rengeteg mérkőzésen, rengeteg helyzetet alakítottunk ki és sok gólt is szerzünk, ami azt mutatja, hogy nagyon proaktívak vagyunk, Irányítjuk a mérkőzéseket és azzal a meggyőződéssel játszunk, hogy képesek vagyunk győzni és meg is van a kvalitásunk ehhez.”

“Előfordul, hogy vannak olyan napok, amikor technikai SZEMPONTBÓL valami hiányzik a győzelemhez, de soha nem hiányozhat a mentalitás, az elszántság és a győzelmi vágy.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet