Massmiliano Mirabelli, a klub korábbi sportigazgatója úgy véli, hogy részben nekik köszönhető, hogy a Milan jelenleg ilyen jól teljesít.

Mirabelli bő 1 évig volt a Milan alkalmazásában 2017 áprilisa és 2018 nyara között, majd az Elliott Management hatalomátvételével menesztették a vezetőségből. Az olasz szakember a Tuttosportnak adott interjújában beszélt a munkájuk hatásáról.

“Remélem, hogy Donnarumma maradni fog a Milanban, ahogy Calhanoglu is. Raiola egy nagyon kemény dió, nehéz vele üzletelni. Az időzítés meglepett. Néhány hónappal a szerződés lejárta előtt hosszabbítani egy játékossal minden bizonnyal drága mulatság lesz. Én jóval korábban megegyeztem a hosszabbításáról és mindez a klub javát szolgálta gazdaságilag. Ugyanakkor most a Milan sokáig várt, túl sokáig. Ugyan a végén talán sikerül megegyezniük, de a költségvetésben ennek súlya lesz.” – mondta Mirabelli.

“Manapság van öt vagy hat kulcsjátékos a Milanban a mi időnkből, de soha nem adtam volna el két olyan tehetséges játékost, mint Locatelli és André Silva. Egy nagyszerű Milan született az ott töltött időnk alatt, egy fiatal és erős csapat. Megteremtettük az alapokat és úgy vélem, hogy nagyjából 50 százalékban a mi munkánknak köszönhető, hogy most a csapat az élen van.”

Mirabelli összesen 14 játékost igazolt a kínai éra alatt, íme a névsor: Leonardo Bonucci (42 millió €), André Silva (38m€), Andrea Conti (24m€), Hakan Calhanoglu (23m€), Lucas Biglia (19m€), Mateo Musacchio (18m€), Ricardo Rodríguez (15m€), Franck Kessié (8+24m€), Nikola Kalinic (27,5m€), Fabio Borini (6m€), Antonio Donnarumma (980 ezer €), Alen Halilovic (ingyen), Pepe Reina (ingyen) és Ivan Strinic (ingyen).

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ez a csávó vagy trollkodik, vagy teljesen hülye. A kopasz haverjával nyújtott produktumuk tankönyvi példája annak, hogy NE csinálja valaki az átigazolásokat. Nem véletlen, hogy minden nyilatkozatában próbálja mosdatni magát ez az alkalmatlan majomparádé. Szívesen megkérdezném, hogy pontosan milyen érdemeket tulajdonít magának abban, hogy 5-6 kulcsjátékos van az ő idejükből. Vagy akár meg is fordíthatjuk a dolgot. 14 igazolásukból 9 már el lett zavarva. A maradék ötből Musa és Conti is fél lábbal küszöbön kívül van, a nagy D. marginális jelenség, de Hakan és Kessie is csak szűk egy éve kezdett el olyan teljesítményt nyújtani, ami elismerést érdemel. Az alsófenékpusztai Bakter Büfé beszerzéseinek intézését sem bíznám rá erre a két kóklerre, nem hogy egy komoly klub irányítását. Mondjuk nem is véletlen, hogy nem nagyon merült fel a nevük sehol komolyabban.

 2. Azért kicsit eltúlozzátok ti is.
  Conti a legígéretesebb szélső védő volt abban a pillanatban amikor megszereztük, sajnos a sérülései hátráltatták, ami a leigazolásakor még nem volt nyilvánvaló. Igazából nálunk vált sérülékennyé.
  A nagy többség elismerte annak idején, hogy Biglia hasznosan játszik még akkor is, ha nem túl látványos amit csinál.
  Rodriguez annak idején az egyik legkeresettebb jobb oldali védő volt, a Bundesligában pedig szabadrúgásspecialistának is számított.
  Boriniért kiadott pénz sem volt sok, szinte minden poszton bevethető volt és általában hozta a minimumot.
  Andre Silvát hagytam utoljára, ebben az idényben 14 mérkőzésből 11 gólnál jár. Szerintem hiba volt elcserélni Rebicre.
  Ezek a játékosok egy normál edző keze alatt beépíthetőek lettek volna, számukra későn érkezett Pioli.

  • Erre jut eszembe az a mondás, hogy nyugtával dícsérd a napot! Lehet érvelni a leigazolásuk mellet, de végső soron csak egy dolog számít: a teljesítmény. Abból pedig finoman szólva sem volt sok.
   Utólag persze könnyű okosnak lenni, senki nem számított arra, hogy az igazolások döntő többsége ekkora csődtömeg lesz, de azért nem telt el annyi idő, hogy az emlékek ennyire megszépüljenek…
   Arról pedig, hogy ők egy normális edző alatt mennyire építhetőek be, érdemes megnézni, hogy jelenleg máshol mennyire brillíroznak ezek a talentumok. (sehogy)
   Egy szó, mint száz: Mirabelli megbukott mint sportvezető, minden más csak szerecsen mosdatás.

 3. Annyit tennék hozzá, hogy Bonucci pedig kifejezetten sztárigazolásnak számított. A szurkolóknak is romlik a memóriájuk na.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet