A Milan 2-0-s győzelmet aratott a Torino ellen a 17. fordulóban. Stefano Pioli elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően és kiemelte, hogy a csapat nagyszerűen reagált a legutóbbi vereségre.

“Azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem lepett meg ez a teljesítmény. Ismerem a játékosaimat és ilyen reakciót vártam tőlük. Az első félidő kiváló volt, különösen a játék minősége szempontjából és a második félidőben időnként elkerülhetetlenül is nyomás alá kerültünk. Normális volt, hogy kicsit takarékoskodtunk az energiával és küszködtünk. Nagyon elégedett vagyok a srácok teljesítményével.”

“Kessié? Franck egy komplett játékos. Erőt, energiát, minőséget ad, besegít védekezésben és az előrejátékban is hasznos. A mérkőzéseken mindig pozitív mentalitása van és ő az első, aki segíti vagy megnyugtatja a csapattársait. Ez egy fiatal csapat, amely útmutatást és bátorítást igényel és Kessié pont emiatt olyan felbecsülhetetlen értékű számunkra.”

Zlatan Ibrahimovic és Hakan Calhanoglu visszatértek a pályára, míg Sandro Tonali és Brahim Díaz megsérültek.

“Még nincsenek híreink, meg kell várnunk az állapotuk értékelését. Mindketten csúnya rúgást kaptak. Ami még csalódást okoz, hogy elveszítettem Rafael Leaót a következő mérkőzésre. Még sohasem láttam olyat, hogy egy játékos sárga lapot kap a pálya közepén szimulálás címen. Úgy vélem, hogy ez semmiképpen sem volt igazságos és a játékvezető nem értelmezte jól a valós szituációt. Nagyon tetszett Leao játéka ezen az estén, mivel egyre koncentráltabb és mindig játékban volt. Még nagyon fiatal és tanul. Olyan jellemvonásokkal rendelkezik, amelyek alapján ő nem egy klasszikus középcsatár. Kezd egyre komplettebb játékossá válni, aki képes különböző pozíciókban játszani. Calhanoglu és Brahim Diaz sok lehetőséget kínál számunkra. Készen állunk a játékunk átszervezésére, ha esetleg szükséges.”

“Ibrahimovic? Tudtuk, hogy ha az utolsó teszteken is átmegy a meccset megelőző edzésen, akkor rövid időre pályára léphet. Az izomsérülést maga mögött hagyta. Zlatan egyedülálló, reméljük a lehető leghamarabb 100 százalékos formában lesz.”

“Nem ez a megfelelő pillanat, hogy a tabellát figyeljük. A futballban csak a következő mérkőzésre kell koncentrálnod. Kedden újra játszani fogunk.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet