Davide Calabria, a Milan saját nevelésű játékosa szeretne ott lenni a jövő évi Európa-bajnokságon és azt a célt tűzte ki maga elé, hogy klubszinten és válogatott szinten is meghatározó játékossá váljon.

A 24 éves védő rendkívül jó formában játszik az elmúlt hónapokban és novemberben megkapta élete első válogatott meghívóját. A hírek szerint Calabria szerződést hosszabbíthat a klubbal a jelenlegi 2 millió eurós bérével, ugyanis nem tart igényt fizetésemelésre.

Calabria elmondta, hogy szeretne a Milan szimbólumává válni.

“A lehető legmagasabbra törekszem, ahogy a Milannak is ezt kell megcéloznia. Szeretnék ennek a klubnak a szimbólumává válni. Fontos játékosa akarok lenni a Milannak és az olasz válogatottnak. Azt gondolom, hogy megvannak a képességeim ahhoz, hogy ez sikerüljön. Keményen akarok dolgozni a céljaim elérése érdekében.” – mondta Calabria a MilanTV-nek.

“A klub a jövőre összpontosít, fiatal játékosokba és az utánpótlásba fektet. Fiatal csapatunk van és van egy szilárd mag az olasz játékosokból. Mindannyian éhesek vagyunk a sikerre. Remélhetőleg sikerül továbbra is folytatnunk azt, amit csinálunk. Egy nagy Milanon nőttem fel és az egész csapatban megvan az ambíció, hogy visszatérjünk arra a szintre.”

“Ez eddigi pályafutásom legjobb időszaka – fizikailag és mentálisan egyaránt.”

“Válogatott? Meglehetősen furcsa volt, hiszen a csapat felkészült volt, majd elhalasztották az Eb-t és ez kissé felkavarta a dolgokat. A szövetségi kapitány számos új játékost hívott be és úgy vélem, hogy ez csak jót jelent a válogatottnak. Nagyszerű dolgokat viszünk véghez és büszkeség volt viselni ezt a mezt. Bízom abban, hogy ott lehetek az Európa-bajnokságon.”

“Kalulu? Büszkének kell lennie arra, amit csinál, de nem szabad megelégednie vele. Fiatal és tehetséges. Egy különböző stílusú bajnokságból érkezett és nagyon gyorsan beilleszkedett. Továbbra is keményen kell dolgoznia és bizonyítani.”

“Taktika? A feladatom attól függ, hogy az edző mit kér tőlem: támadjak többet és menjek előre vagy legyek sokkal védekezőbb, fegyelmezettebb és taktikusabb. Például a Parma ellen arra fókuszáltam, hogy fogjam Gervinhót, míg a Genoa ellen sokkal többet mentem előre. Két különböző típusú mérkőzés volt, de egy valami közös: mindig le akarom tenni a névjegyemet a meccsen. Többet akarok támadni, menni előre és keresni a gólszerzési lehetőségeket.”

“Az elmúlt két meccsen szerzett döntetlen nem adhat okot kételkedésre. Hosszú ideje három naponta játszunk meccseket és a legutóbbit leszámítva – amely a legkevésbé volt jó meccs – mindig megérdemeltük a győzelmet ebben a szezonban. Nem szabad másokra figyelni, csak magunkra kell összpontosítanunk és folytatni az utunkat, így elérhetjük a célunkat. Kulcsfontosságú, hogy készen álljunk vasárnapra, nem lesz könnyű meccs. Mindent bele kell adnunk a győzelemért.”

“Locatelli? Beszéltem vele és sajnálja, hogy eltiltás miatt kihagyja a mérkőzést. Ott akart lenni a pályán. Nagyon jó teljesítményt nyújt a Sassuolóban és az olasz válogatottban is és örülök a sikerének. Ugyanakkor a távolléte előnyös számunkra, mert fontos játékosa a csapatának, de rajta kívül számos jó játékos van a Sassuolóban. Az edző jól összerakta őket és nagyon jó focit játszanak, de a lehető legjobban kell reagálnunk.”

“Mi vagyunk az AC Milan, magasra kell törekednünk és megnyerni ezeket a mérkőzéseket.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Calabria fejlődése és hozzáállása példaértékű. Nagy meglepés sztem mindenkinek, gratula neki! 👍🏻

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet