Franco Baresi, a Milan tiszteletbeli alelnöke elmondása szerint nem szeretett volna ellenfélként szembenézni Zlatan Ibrahimoviccsal a pályán és az interjúban beszélt többek között a csapat jelenlegi formájáról, az új stadion jelentőségéről, Gianluigi Donnarummáról és Stefano Pioliról is.

AZ ALELNÖKI KINEVEZÉSÉRŐL
“Először is szeretnék köszönetet mondani a klubnak az új pozícióért. A szurkolók nagyon megleptek a transzparensükkel. Az idő múlása ellenére még mindig nagyszerű a kapcsolatom velük. Mindig izgatott vagyok, amikor ilyen megbecsülést kapok. A stadionban a 6-os mezszámommal ellátott zászló is a szeretetük egyik jele.”

A KLUBRÓL
“Szerencsém volt sok éven keresztül a klubnál lenni és megismerni egy futballklub különböző dinamikáit. Hozzá fogok járulni ahhoz, hogy elérjük a céljainkat.”

A STADIONPROJEKTRŐL
“Az új stadion egy fontos lehetőség a Milan számára és mindkét milánói együttesnek. A saját stadion jelentős bevételt hoz, ezért fontos lenne új létesítményt építeni.”

A SZURKOLÓKRÓL
“Nagyon fontos bevonni őket és szoros kapcsolatot tartani velük. Rengeteg rajongónk van szerte a világon és a közösségi platformok elengedhetetlenek ahhoz, hogy kapcsolatba lépjünk azokkal is, akik távolabb vannak. A szurkolók nagyon fontosak a csapat és a klub számára, mert mindig nagy lelkesedést és szenvedélyt közvetítenek.”

A CSAPATRÓL
“A csapatban tudatosult, hogy főszereplővé válhat ebben a szezonban. A játékosok meg vannak győződve arról, hogy képesek bárkivel felvenni a versenyt. A karantén után a csapat rengeteget fejlődött és sikerült megtalálni a folytonosságot az eredményekben. A játékosokban megvan a vágy, hogy meglepetést okozzanak.”

DONNARUMMÁRÓL
“A fiatalkora ellenére már nagy tapasztalattal és remek személyiséggel rendelkezik. Ő a világ egyik legjobb kapusa és ez nagy büszkeség számunkra, mert a Milannál nőtt fel. Minden kvalitása megvan ahhoz, hogy fontos referenciapont legyen a csapatban.”

TONALIRÓL
“Nagyon fiatal és egy hatalmas klubhoz érkezett, ahol az első pillanattól kezdve nagyok az elvárások. Az előző idényben már megmutatta, hogy mire képes. Ő egy fiatal reménység, akinek türelemre van szüksége. Apránként egyre jobban megismeri a Milan mentalitást és főszereplővé fog válni.”

CALABRIÁRÓL
“Minden játékos esetében vannak hullámvölgyek. Ő az egyik saját nevelésű játékosunk és most megtalálta a megfelelő egyensúlyt. Nagyszerű teljesítményt nyújt és meghálálja a bizalmat, amit a klubtól kapott.”

PIOLIRÓL
“Mindig nyugodtnak és figyelmesnek látom. Emberileg intelligens és jó edzőnek bizonyult. Nagyszerűen megtalálta az ideális játékrendszert és jól motiválta az összes játékost, akik most képesek egyre inkább kiteljesedni. Tehát Piolinak is jár az érdem a csapat sikere miatt.”

NEMRÉG OLYAN PLETYKÁK LÁTTAK NAPVILÁGOT, AMELYEK SZERINT BARESI INDULHAT A POLGÁRMESTERI VÁLASZTÁSON MILÁNÓBAN
“Mosolyogtam, amikor ezt először meghallottam. Aki ismer, az pontosan tudja, hogy ez nem nekem való. Nem tudom, hogy honnan jött az én nevem. Milánó a városom és remélem, hogy egyre jobban fejlődni fog.”

IBRAHIMOVICRÓL
“Nem szerettem volna őt fogni játékosként. Jobb, ha egy ilyen játékos a csapattársad és nem az ellenfeled. Hihetetlen, amit véghez visz és amit továbbad a csapattársainak. Ő egy rendkívüli személy, mentális szempontból még mindig 20 éves. Az én csapattársaim között is volt néhány hasonló. Ha a hollandokra gondolok, Van Basten és Gullit ugyanilyen kvalitásokkal, fizikummal és személyiséggel rendelkezett. Bizonyára Ibra ugyanúgy a különbséget jelenti a pályán, mint akkoriban ők. Fizikailag erős és szellemileg lenyűgöző. Csak ő tudja, hogy mikor hagyja abba a futballt.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet