2022. november 29., kedd

Ibrahimovicot méltatta a Milan korábbi edzője

-

Alberto Zaccheroni, a Milan egykori trénere elismerően beszélt Zlatan Ibrahimovicról és nem ment el szó nélkül Stefano Pioli munkája mellett sem.

A Milant 1999-ben bajnoki címhez vezető olasz tréner szerint a svéd klasszis összességében nagyobb hatással van az olasz labdarúgásra, mint Cristiano Ronaldo.

“Az edzői pályafutásom alatt egészen kiváló játékosokat edzhettem Bierhofftól kezdve Weah-n keresztül Adrianóig. Az egyetlen játékos, akit sajnálok, hogy nem edzhettem, az Zlatan Ibrahimovic. A mai napig nem értem, hogy miért nem kapott soha Aranylabdát.” – mondta Zaccheroni.

“Olaszországban nagyobb hatással van a futballra, mint Cristiano Ronaldo.”

“Nem véletlen, hogy az érkezése óta számos játékos fejlődött. Nem csupán gólokat szerez, hanem magabiztosságot ad a csapattársaknak és a vállán cipeli az egész csapatot a nehéz pillanatokban.”

A 67 éves szakember kitért Stefano Pioli munkájára is.

“Szemmel látható, hogy a játékosai tisztelik őt. Lehetnek neked akár a világ legszebb innovatív játékára vonatkozó ötleteid is, de ha a játékosok nem állnak mögötted és nem találod meg velük a közös hangnemet, akkor hiába minden. Pioli megtalálta és az eredmények is ezt bizonyítják.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS