Alberto Zaccheroni, a Milan egykori trénere elismerően beszélt Zlatan Ibrahimovicról és nem ment el szó nélkül Stefano Pioli munkája mellett sem.

A Milant 1999-ben bajnoki címhez vezető olasz tréner szerint a svéd klasszis összességében nagyobb hatással van az olasz labdarúgásra, mint Cristiano Ronaldo.

“Az edzői pályafutásom alatt egészen kiváló játékosokat edzhettem Bierhofftól kezdve Weah-n keresztül Adrianóig. Az egyetlen játékos, akit sajnálok, hogy nem edzhettem, az Zlatan Ibrahimovic. A mai napig nem értem, hogy miért nem kapott soha Aranylabdát.” – mondta Zaccheroni.“Olaszországban nagyobb hatással van a futballra, mint Cristiano Ronaldo.”

“Nem véletlen, hogy az érkezése óta számos játékos fejlődött. Nem csupán gólokat szerez, hanem magabiztosságot ad a csapattársaknak és a vállán cipeli az egész csapatot a nehéz pillanatokban.”

A 67 éves szakember kitért Stefano Pioli munkájára is.

“Szemmel látható, hogy a játékosai tisztelik őt. Lehetnek neked akár a világ legszebb innovatív játékára vonatkozó ötleteid is, de ha a játékosok nem állnak mögötted és nem találod meg velük a közös hangnemet, akkor hiába minden. Pioli megtalálta és az eredmények is ezt bizonyítják.”

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Az anyagilag elkurvult, korrupciótól és részrehajlástól sem mentes európai footballnak a szégyene, hogy Ibra nem lett a 20 év csapattól és bajnokságtól független kimagasló teljesitménye ellenére sem aranylabdás!

  2. És ha igazán kimagaslóan játszik az egész idényben? Hátha most megkapja. Mondjuk sorolhatnánk még jó pár klasszist aki hasonlóan sose kapott aranylabdát. Paolo Maldini például…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet