2022. november 29., kedd

Így értékelt Pioli a Celtic elleni győzelem után

-

A Milan győzelemmel kezdett a Celtic otthonában az Európa Liga első csoportmérkőzésén. Stefano Pioli elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően és kiemelte, hogy a csapat megmutatta kvalitását és megérdemelten győzött.

“Ez egy olyan mérkőzés volt, amit karakterrel és kvalitással hoztunk le. Jól irányítottuk a meccset, de a második játékrészben pontosabbnak kellett volna lennünk. Egyértelmű elképzeléseink voltak és mentális szempontból nagyon erősek vagyunk. A csapat nem becsülte le az ellenfelet és jó volt a hozzáállás. Megérdemelt győzelem volt, ez egy nehéz csoport lesz. A második félidőben viszont több technikai hibát vétettünk, volt néhány labdavesztésünk és kockázatot vállaltunk. Nagyon fontos volt, hogy bizonyítsuk: nem vagyunk egy átlagos csapat. Egy átlagos csapat kevesebb motivációt és határozottságot mutat egy ragyogó győzelem után. Mi bebizonyítottuk, hogy egyszerre csak egy mérkőzésre koncentrálunk és megpróbálunk megnyerni minden összecsapást.”

“Nincs semmiféle titok, a lényeg az, hogy mindenki ugyanazért dolgozik. A vezetőség, a játékosok és a szakmai stáb is a projekt szerves részének érzik magukat és mindannyian együtt dolgozunk, hogy továbbra is fejlődjünk. Nagyon fiatal csapat vagyunk és még sokat fejlődhetünk. Élvezzük a közös munkát, de a titkunk a mindennapi munkában rejlik, áldozatot kell hozni a fejlődéshez. Minden a tulajdonosokkal kezdődik, akik a munkánk folytatása érdekében olyan tehetséges fiatal játékosokat hoztak, akik képesek többet hozzáadni a csapathoz. Nagyon jól vagyunk Milanellóban és minden pillanatot felhasználunk a növekedéshez.”

“Egy jó eredmény önbizalmat adhat, de tudjuk, hogy lesznek nehéz pillanatok is és ezeken túl kell majd jutnunk. Ez egy fiatal csapat, de olyan futballistáink vannak, mint például Donnarumma, aki 21 éves és már egy kiforrott, nagy tapasztalattal rendelkező játékos. Úgy gondolom, hogy jól teljesítünk, mert az együtt töltött idő alatt egyetlen percet sem vesztegetünk el és mindig a következő mérkőzést tartjuk a legfontosabbnak. Hétfőn a Roma ellen fogunk játszani, amely egy hihetetlen csapat. Jól fogunk edzeni, hogy tovább tudjuk folytatni ezt a pozitív időszakot. Fordulópont? Januárban volt, amikor olyan játékosokat tudtunk hozni, akik sokkal jobban illettek a játékstílusunkhoz és kitöltötték a csapatban lévő hiányosságokat. Ott kezdődött az utazásunk, azóta eltelt 10 hónap, de ez még mindig csak a kezdet. A fennálló összhang miatt azt hiszem, hogy képesek leszünk a nehéz időszakokat is legyőzni.”

“Legutóbb a Roma ellen sikerült egy olyan győzelmet szereznünk, ami nagyon hiányzott, mint ahogyan a Lazio és a Juventus ellen is. Már előtte is jó mérkőzéseink voltak, de hiányzott a győzelem. A hétfői meccs nagyon nehéz lesz számomra, mert két támadó-szellemű csapat fog játszani egymás ellen. Ez egy újabb nagy megmérettetés lesz. Nagyon jónak kell lennünk a labda nélküli játékban is.”

“Scudetto? Úgy gondoljuk, hogy jó szinten vagyunk és tudjuk, hogy hol akarunk végezni, hiszen megvan az ambíciónk. Nem szabad elhamarkodottnak lennünk, folytatnunk kell a munkát minden apró részleten, legyen az akár technikai, taktikai, fizikai vagy étrendi szempont. Egyértelmű, hogy a játékosok minősége jelentheti a különbséget. Minél nagyobb szintre emeljük, annál nagyobb az esély a győzelemre. A januári új szerzemények és a nyári mercato is segíthet majd ennek elérésében. Meggyőződésem, hogy 3-4 erősebb csapat is van nálunk, de a jóslatok nincsenek ott a pályán és megmutathatjuk, hogy bárki ellen képesek vagyunk jól játszani.”

“A keret kiválóan alkalmas arra, hogy készen álljon az egymás utáni meccsekre. Három naponta játszunk, ami azt jelenti, hogy sok fizikai és mentális energiát veszítünk.”

“Krunic? A meccs előtt úgy véltem, hogy szükségünk van egy védekezőbb felfogású játékosra, így esett a választás Krunicra. Továbbá Brahim Diaz inkább támadásban jeleskedik.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS