Brahim Diaznak számos ajánlata volt ezen a nyáron és elárulta, hogy miért éppen a Milant választotta, továbbá beszélt a válogatottról, a csapatnál töltött első hónapról, Ibrahimovicról és a Real Madridról is.

A spanyol támadó-középpályás jelenleg az U21-es válogatottal készül és az előző meccsen 2 góllal vette ki a részét a Feröer-Szigetek elleni 2-0-s győzelemből. Brahim Diaz hosszú idő után tért vissza a nemzeti csapatba, köszönhetően a Milanban mutatott formájának.

Diaz alapvetően egy szezonra kölcsönben érkezett és a hírek szerint a Milan és a Real Madrid a szezon előrehaladtával tárgyalni fog a játékos vételi opciójáról és a visszavásárlási záradékról.

A SPANYOL VÁLOGATOTTRÓL
“Mindig nagy büszkeség Spanyolországot képviselni. Szerencsésnek érzem magam. Örömteli itt lenni a válogatottban. Eddig azért nem voltam az U21-ben, mert nem játszottam folyamatosan, de most itt vagyok és nagyon boldog vagyok.”

AZ OLIMPIÁRÓL
“Csodálatos dolog, ha az országodat képviselheted az olimpiai játékokon. Azért dolgozom, hogy ez megvalósuljon. Ambiciózus vagyok, ez egyértelmű. Keményen kell dolgozni és a pályán kell kiérdemelni. Rövid távon tekintek előre és most itt vagyok az U21-es válogatottban, aztán majd meglátjuk… Örömömre szolgálna, ha ott lehetnék.”

AZ ALKALMAZKODÁSRÓL
“Nagyon jól ment. Csodálatos fogadtatást kaptam a Milannál és nagyon boldog vagyok. Jó formában vagyunk és remélem, hogy így folytatjuk. Alapvetően az alkalmazkodási idő lassú szokott lenni, de ez az én esetemben nagyon gyors volt. Boldog vagyok. Ez egy ambiciózus és nagy színvonalú csapat. Nagyszerű dolgokat akarunk véghez vinni a pályán ebben a szezonban.”

MI A KÜLÖNBSÉG AZ ANGOL, A SPANYOL ÉS AZ OLASZ FUTBALL KÖZÖTT?
“Minden országban más és más a labdarúgás. Az olasz futball kicsit taktikusabb és fizikailag erősebb. Nagyon jó, hogy három különböző országban játszottam, mert ez segít a fejlődésben.”

MILYEN IBRAHIMOVIC KÖZELRŐL?
“Lehetett látni, hogy milyen nagyszerű játékos a pályán és az öltözőben is ugyanilyen. Zlatan egy remek ember és nagyon segítőkész.”

FÉL EURÓPA TÉGED AKART. MIÉRT VÁLASZTOTTAD A MILANT?
“Az igaz, hogy sok ajánlatom volt. A Milan egy történelmi klub, nagyszerű projekttel. A csapat a karantén óta veretlen, ami beszédes. A klub által felém mutatott szeretet és érdeklődés arra késztetett, hogy ezt a csodálatos együttest válasszam.”

VAN VALAMILYEN SZEMÉLYES CÉLOD?
“A cél az, hogy újra egy nagyszerű Milan legyen és azt hiszem, hogy ez megvalósítható. Nagyon bizakodunk és megvan a győztes csapat.”

MIÉRT DÖNTÖTTÉL ÚGY, HOGY TÁVOZOL A NYÁRON? MI VÁLTOZOTT?
“Szerettem volna érezni a folytonosságot és a pályán lenni. Semmi sem változott. Önmagam akarok lenni és meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes. Fontos játékosnak érzem magam a Milanban és itt az ideje fejlődni, tanulni és jobbá válni.”

MILYEN A VISZONYOD ZIDANE-NAL?
“Nagyon kedvelem Zidane-t. Kiváló játékos volt és edzőként egy győztes. Mindig jó tanácsokkal látott el engem. Amit beszéltünk, az közte és köztem marad, de nagyon kedvelem őt.”

TEHÁT NEM VOLT PROBLÉMA A REAL MADRIDDAL…
“A Milanra koncentrálok és arra, hogy a legjobbamat nyújtsam a klubért. Ahogy mondtam, nagyon szerettem mindenkit Madridban. A Milanban meg akarom mutatni a bennem rejlő potenciált és bizonyítani, hogy mit tudok.”

MEGBÁNTAD, HOGY A REALHOZ IGAZOLTÁL?
“Szó sincs róla. Ez a Real Madrid.”

FEDJÜK FEL A NAGY KÉRDÉST. BAL- VAGY JOBBLÁBAS JÁTÉKOS VAGY?
“Mindig szeretem, ha titokban marad, mert így az ellenfelek nem tudják. Mindkettővel tudok játszani, megvan ez a kvalitásom. Jobb lábas vagyok, amikor lövök és bal lábas, amikor cselezek, de tudok bal lábbal lőni és jobb lábbal cselezni. Ez szituációtól függ.”

A SZÖGLETEKET BAL LÁBBAL RÚGOD…
“Igen, bal lábbal… Ez nagy előny.”

HOGY ÉRTED EZT?
“Egészen kiskorom óta mindig velem volt a labda. Ez volt a legjobb barátom. Minden területen szerettem volna fejlődni és a kétlábasság volt az egyik. Fejlesztettem és gyakoroltam. Amikor azt vettem észre, hogy sokat lövök jobbal, akkor átváltottam a balra.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Hát ha ténylegesen olyan jó ballal, mint jobbal, akkor a pocsék formában lévő Samu és az amúgy becsülettel hajtó, de pontatlan Sale helyett is ki lehetne próbálni, amikor a baloldalunk felépült és játékba került.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet