Az elmúlt hónapokban rengeteg kölcsönajánlat érkezett Daniel Maldiniért.

A 19 éves saját nevelésű játékos az idei szezonban került fel végleg a felnőtt csapathoz és az előző idényben a Hellas Verona ellen debütált a Serie A-ban. Daniel a teljes felkészülési időszakot az első csapattal töltötte és az utóbbi hetekben három tétmeccsen is lehetőséget kapott.

Fabrizio Romano, a Calciomercato újságírója arról számolt be, hogy Maldiniért nagy érdeklődés volt a nyáron, ugyanis két élvonalbeli klub – beleértve a Speziát – és legalább további tíz másodosztályú együttes szerette volna megszerezni. Ugyanakkor a Rossoneri egy határozott nemleges választ adott a beérkező ajánlatokra.A klub vezetősége és Stefano Pioli edző egyetértett abban, hogy Daniel számára ideális hely a Milan a fejlődés és tanulás szempontjából, ezért nem engedték el.

Daniel mellett egy másik fiatal saját nevelésű tehetség, nevezetesen Lorenzo Colombo is felkerült az első csapathoz a 2020/2021-es idényben.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nem engedték el , mert a vezeték neve MALDINI és a papa dönti el , hogy ki hova megy , ennyi…
  Simán jó lett volna neki egy év SPEZIA , olasz 1 -ben egy kis rutint és játékperceket szerez mielőtt átképezi magát jobbszélsővé , mert a balon nem sok lehetősége lesz, csatárnak meg nagyon kevés.

 2. Persze a kis srác már igy is elképesztöen borzslmasan, fene jól keres s nem kell a munkaeröpiacon küzdenie 2-3 ezer €-s állásokért, de kitaposva azért nincs neki az útja olyan formábsn, mert az eddigiekböl következtetve dok labdába ezen a szinten szerintem sem biztos hogy fog rúgni. Név ide vagy oda.

  • Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Soha egyetlen másodpercet sem kellene dolgoznia, akkor is boldogan élne és semmire sem lenne gondja. Nem olvasok külföldi fórumokat, így nem tudom, hogy ott is ez megy-e folyamatosan, de ez már rohadt unalmas h mindig a más zsebében való turkálás megy meg ez ennyit keres az annyit keres. Tegyük már félre ezt az undorító magyar hozzáállást meg irigykedést.

   Amugy meg a Colombo gyerekkel neki van a legalacsonyabb fizetése a csapatban. Azzal nincs baj, hogy töltelék játékosok eurómilliókat keresnek, de ha egy tehetséges fiatal 300 ezer eurót az már tragédia.

   • Elbeszélünk egymás mellett, használj értelmezö olvasást. A tény tény marad, nem màs zsebében való turkálás.

 3. Rendkívül ritka, hogy a focitörténelem legnagyobb klasszisainak gyerekei is olyan vagy hasonló magasságba érjenek (f)el, mint apuka. Az egyik ilyen kivétel éppen a Maldini család, amelyben Cesare papa is ikon volt, de a fia még nála is nagyobb klasszis lett. A “mostaniak” közül esetleg Peter Schmeichel és Kasper említhető, bár a papa mint minden idők egyik legjobb kapusa, azért külön kategória. A Chiesa, a Kluivert vagy a Simeone családban is egyelőre az “öreg” a sokkal jobb. Jordi Cruyff szegényt nyilván folyamatosan az apjához mérték, és hát…

  Biztosan nem lehet könnyű Maldininek, még akkor sem, ha abból a szempontból szerencséje van, hogy nem egy poszton, de még csak nem is ugyanabban a csapatrészben szerepel, mint az ősök. Nyilván most azért tartották itt Danielt, mert az apja így akarta, de egyelőre úgy tűnik, ez nem volt annyira jó lépés. Annyi lehetőséget nem fog kapni, mert eléggé telített a támadó szekció, így nem hiszem, hogy annyit tudna tanulni. Egyelőre sajnos nem is annyira azzal van a gond, hogy taktikailag mit tud, inkább a sebességgel és az erőnléttel. Fizikálisan nyilván jót tesz neki a Milan, de eddig nem úgy tűnt nekem, hogy szélsőként Daniel akkora karriert fog befutni. Nem nagyon emlékszem olyanra az eddig nála látottak alapján, hogy egyáltalán megkísérelte volna lesprintelni a védőjét valamelyik szélen. Persze még fiatal, és most a legfontosabbnak azt látom, hogy meg kell találni a posztját. Mert egyelőre azt még keresik.

 4. Egyelőre semmivel sem rosszabb, mint Colombo, úgyhogy a neve miatt nem pikkelnék rá. Ezen kívül szerintem többet ér Ibra mellett edzeni, mint egy másodosztályú csapatban. Ott sem biztos, hogy sokkal több lehetőséget kapna, viszont ha nálunk beáll, akkor azt komolyabb csapatok ellen teheti. 5 csere mellett azért nálunk is gyűjtheti a játékperceket.

 5. Azért Chiesa és Maldini esete teljesen más… Az előbbi esetében bőven van esély, hogy felűl múlja apukát mert bár az öreg jó spíler volt de azért nem akkora világsztár míg Maldiniéknál ez szinte lehetetlen történet mert Paolo már 16 évesen Milan és 19 évesen válogatott volt egy világsztárokkal teli csapatban.Ami utána volt azt mind tudjuk 🙂. Ha csak a harmadát éri el amit az “öreg” akkor már elégedettek lehetünk.Hátha…..

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet