Csütörtökön a Milan teljes vezetősége találkozott az újságírókkal a San Siróban az átigazolási időszak összegzése és értékelése céljából. Ivan Gazidis, Paolo Maldini és Ricky Massara képviselte a klubot az események, amelyen a következők hangzottak el.

SZERZŐDÉSEK: A Milan magabiztos Gigio Donnarumma és Hakan Calhanoglu szerződésének meghosszabbítását illetően. Az egyeztetések a következő napokban fognak megkezdődni.

MERCATO: A klub vezetősége elérte az összes kitűzött célt az átigazolási időszakban. A nyár elején a Milannak jól meghatározott prioritásai voltak, mint például Simon Kjaer és Alexis Saelemaekers végleges megtartása, Zlatan Ibrahimovic szerződésének meghosszabbítása és Ante Rebic megszerzése. Ezután a klub a játékoskeret megerősítésére törekedett és érkezett Brahim Diaz vagy éppen Jens Petter Hauge, akit hosszú ideje figyelemmel kísértek. Sandro Tonali leigazolása egy olyan lehetőség volt, amelyet az Elliott Management maximálisan támogatott és jóváhagyott. A Milan az utolsó napokban megkísérelt egy középhátvédet igazolni, de nem adódott jó lehetőség, így végül a vezetők úgy döntöttek, hogy a jelenlegi védősornál maradnak.

TÉLI MERCATO: Januárban a klub folytatja a beruházásokat a Milan játékoskeretének megerősítése céljából. Nem várhatóak 50 millió eurós igazolások, továbbá a vezetőség hozzátette, hogy nem fognak a szabadon igazolhatóvá váló játékosok piacáról igazolni.

BAKAYOKO: A Milan sokáig figyelemmel kísérte Bakayoko helyzetét, de szakmai és pénzügyi okokból kifolyólag úgy döntött, hogy nem igazolja le a francia középpályást és megtartja Krunicot. Az adódó lehetőség Tonali leigazolására nagy mértékben megváltoztatta a vezetőség terveit Bakayoko kapcsán.

BALHÁTVÉD: Diego Laxalt kölcsönadásával jelenleg egy balhátvéd van a keretben, nevezetesen Theo Hernández. A klub megerősítette, hogy szükség esetén Diogo Dalot és Davide Calabria helyettesítheti Theót a védelem bal oldalán.

PÉNZÜGYI CÉLOK: A Rossoneri menedzsmentjének célja, hogy a klub ne legyen veszteséges és ehhez alapvető fontosságú egy új stadion.

CÉLOK A SZEZONRA: A Milan célja a Bajnokok Ligája-indulás elérése, de nem lesznek drámai következményei, ha ez nem történik meg. A klub elsősorban a projekt növekedését és az előrelépést tartja szem előtt.

PIOLI: A klub úgy véli, hogy Pioli szakmailag és emberileg is megérdemelte, hogy maradjon a Milan élén. A pályán elvégzett munka mellett a vezetők nagyra értékelik azt is, ahogyan az edző kezelni tudta az elmúlt hónapokban rá nehezedő nagy nyomást.

19 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. A klub célja eddig is elég egyértelmű volt. Jó ár-érték arányban szerződtetni fiatal játékosokat, akik 2-3 év múlva a dupláját érhetik majd. Ezáltal elkerülve azt, hogy idősen, magas fizuval a nyakunkon maradjanak. Továbbá ingyen igazolható “nagy” neveket nem igazolni, súlyos eurómilliókért fizetés gyanánt. A pénzügyi stabilitás kezd balanszban lenni, rendszeres BL részvétellel még jobb anyagi helyzetbe kerülne a klub, és akár 1 nagyobb hal is beleférne mercatonként. Ahhoz viszont, hogy ismét top klub legyen a Milan, elengedhetetlen az állandó BL részvétel mellett, a saját stadion. Meglepne, ha az Elliot építené fel, de tényleg ez lenne a következő lépcsőfok.

  Egyelőre Bakayoko-ról lemondani Tonali javára hibának tűnik, persze Tonali a jövőnek szól. Azt viszont lehet elfelejtette a vezetőség, hogy a jelenre is kell igazolni, hogy meglehessen a Bl hely.
  Erős közepes a mercato részemről, amennyiben mindenki egészséges én még mindig szükségszerűnek érzek egy kezdő szintű védekező középpályást, és egy jobb oldali támadót. Ezekben kissé hibázott a vezetőség, januárban lehet javítani.

  UI: Szerencsékre Hauge akár nagy fogás is lehet. Reméljük inkább a jobbik vonalat fogja képviselni és nem a Halilovic félét.

 2. Cél a BL, de nem lesz dráma, ha lemaradunk…Apróbb zavart érzek, most akkor mondjuk ki, hogy középszer lettünk és nem cél a BL, ezáltal nem is dráma,i ha tényleg nem sikerül. Ha pedig a BL a cél, akkor legyen már dráma kérem szépen, ha lemaradunk róla. Fergeteges “előrelépés” lenne egy év múlva is egy nyári EL turné. Kb. mintha nekem a cél az lenne, hogy megszerezzek egy nyelvvizsgát, de semmi gond ha meghúznak.

  • Szerintem az most a gond, hogy sokkal erősebb és sűrűbb a mezőny, mint pl. 2 éve volt, mikor Gattával az utolsó fordulóban csúsztunk le a BL helyről. Az atalanta pl. bajnokesélyes és BL-esélyes nagycsapat lett. Szerintem az első 3 hely kb bérelt, Juve-Atalanta-Inter, a játékosállományukhoz közünk nincsen. És a Napoli-Roma-Lazio hármas mindegyikét meg kell előznünk, ami azért kemény. Ehhez azért még egy kis szerencse is kell szerintem. A Napolinak erősebb a kerete jóval, oda bravúr kell szerintem, de nem lehetetlen. A Róma és a Lazio megelőzését esélyesnek érzem, de nem 100%-osnak. Egy 5. hely és azzal biztos EL indulás még tényleg nem lenne tragikus, de persze merjünk nagyot álmodni.

 3. Azzal egyetértek, hogy az Atalanta jó csapat, de azzal, hogy a “játékosállományukhoz közünk sincs” az egy kicsit szerintem erős kifejezés…

  • Pontosan.

   Én személy szerint nem sok játékost tudnék kiválasztani az Atalantából, akit betennék a Milan jelenlegi legerősebb kezdőjébe. Talán 2 játékos, de nem több.

   • Az Atalantától valóban nem vagyunk messze elmaradva. Az Inter és a Juve nagyon messze van, inkább rájuk gondoltam, az Atalanta meg kb hasonló képességű játékosokból áll, viszont mindegyik sokkal gyorsabb és sokkal agresszívebb. A védelmünk erősebb, kérdés nélkül, de ha megnézzük elöl őket, Zapata ér annyit, mint Ibra, és kb ugyanaz a játékstílus, és Ibra nálunk a vezér, Zapata meg egyfélidős, és mellette van egy tán még jobb gyors ügyes Muriel cserének, egy zseni Gomez, Malinovsky, stb. Ilicic tán már nem is jön vissza, úgyhogy meg sem említem, szerintem egész Eu leg alulértékeltebb zsenije. Gyorsabbak, gólerősebbek, nagyobb a munkabírásuk, az edző egy zseni, és ez a sok erős, gyors játékos már rég egy kész csapattá van gyúrva. Bármelyikőjük tud 25 méterről is gólt lőni, ha épp nem játsszák szét az ellenfelet, nálunk meg ezt csak Calha tudja. Nálam egy a két csapatból összerakott kezdőtizenegy 3 Milan névvel kezdődne Donna, és akármelyik két belsővédő, meg talán a vkp 1 vagy két neve tőlünk kerülne ki, de a két szélsőjük szédületes, Gosens és Hateboer a jó formában lévő Theot is verik. A csatársor egy az egyben Atalanta lenne, Ibra nagy vezér, de nem jobb már, mint Zapata és Muriel, előttük Gomez és Hakan közt gondolkodnom kéne. De jobban megvannak posztokra, több játéktervre alkalmas játékosaik vannak. Mindegy kit cserélnek be, hozza a szintet. A Milan kezdőtizenegyét még elfogadom egyenrangúként, de utána semmiképp sem.
    De a fő probléma velük inkább az edzőjük, aki összeválogatott 20+ iszonyatos munkabírású játékost, és egy olyan csapattá gyúrta őket, amilyet ilyen játékosokból szerintem még nem látott a világ, és még tán amúgy sem igen.

 4. Szerintem teljesen korrekt, hogy nem mondják ki, hogy mindenáron a Bajnokok Ligája a cél. Nyilván ez egy diplomatikus és óvatos válasz volt a klub részéről. Egyértelműen a BL a cél, ahogy az előző szezonban és azelőtt is. Nem árt az óvatosság, mert nagyon pofára lehet esni.

  Én nagyon sajnálom, hogy nem hozták el Bakayokót, de Tonali érkezése után sejteni lehetett, hogy ennyiben megáll a dolog. Azonos poszt és választani kellett h nagyjából ugyanannyi pénzért egy fiatal, olasz, nagy potenciállal bíró alacsony fizetésű játékost igazolnak vagy egy idősebbet, rutinosabbat, magas fizuval.

  Amugy nagyon szimpatikusan dolgoznak Maldiniék. Le a kalappal, hogy 20 millióból lehoztak egy ilyen mercatót.

  • A gond az, hogy amennyiben nem lenne meg a BL, akkor búcsút vehetünk Hernandeztől, Donnarummától, Calhanoglutól, a vélhetően egyébként is távozó Ibrától és szerintem Tonalitól is.

   Egy akkora klub, mint a Milan, amelynek igencsak jelentős költségei vannak, egyszerűen nem tud spórolni a Bajnokok Ligája nélkül. Ezt annak idején már Berlusconiék sem értették meg.

   Amiért nem tudok tapsolni – enyhén szólva – ennek a mercatónak, az éppen az, hogy az újraindulás befejezése óta a Milan nem a hosszabb távú építkezés, hanem a rövid úton megvalósulni remélt BL-be jutás mellett tette le a voksát. Az összes lépés (Pioli, Ibra, Tonali) annak érdekében történt, hogy ez sikerüljön. Erre bemondják azt a marhaságot, hogy szakmai és pénzügyi okok miatt nem igazolták le Bakayokót? Mondjuk, hogy Tonali érkezése után úgy döntöttek, hogy nem kell nekik Bakayoko. A gond az, hogy Krunicot nem tartották megfelelőnek a Milanhoz, tehát cserélni akarták. Két jelölt is volt, Bakayoko és Soumaré. Egyik sem jött, senki sem jött, és nem azért, mert Krunic egyszerre elkezdett úgy játszani, mint Makelele…

   Egyébként nekem ez az egész csevegés olyan erőltetettnek tűnik. Meghívjuk az újságírókat, hogy elmondjuk, milyen ügyesek voltunk, mennyire tervszerű volt minden, megveregetjük egymás vállát… Na mindegy.

   • Tény, hogy az nagyobbat szólt volna, ha összedobunk egy sajtótájékoztatót, ahol elmondjuk, hogy milyen rosszul, ellentmondásosan dolgoztunk 🙂

   • Pont ezaz Lansky, hogy ha nem lesz BL, akkor sem kell eladni a kulcsembereket. Az elmúlt öt évben folyamatosan az megy a szezon közben, hogy ha nem lesz BL akkor teljes kiárusítás lesz és eladják a legjobbakat, stb. Az viszont igaz, hogy Ibra jövője kapcsán a BL lesz a kulcs. Ha sikerül, akkor szerintem maradni fog, de ha nem, akkor lelép.

    Tudom tudom álomvilág és nulla realitásalapja van, de az mekkorát szólna, ha 40-41 évesen BL-t nyerne a Milannal. 😀 😀

    • Nem kell kiárusítani a kulcsembereket, de miért akarnának maradni, ha nem játszhatnak a BL-ben? Hamarosan több szerződéshosszabbítást kellene elintézni, ha maradnak is az nem lesz olcsó.

 5. Nekem az a bajom, hogy tulajdonkeppen nem erősödött a keret csak melyült. Így pedig nagyon kevés esély van bejutni a BL-be de ha netán be is jutnánk akkor sem maradunk rendszeres résztvevői mert ez a keret nem elég erős hozzá.

  Szóval hiába spórol itt Gazidis ha elvétve 8 évente jutunk be a BL-be vagy már kihullunk a csoportból. Ez tényleg inkább Gagyidisz…

 6. A legnagyobb esélyünk csak úgy lehet, hogy ha a két Római csapat idő előtt szétesik és a Napoli -t meg szimplán megverjük oda-vissza. Nem lehetetlen cél a BL , csak a kezdőnket kerüljék el a sérülések meg a pozitív Covid tesztek.

 7. A keret szerintem se erősödött fel a mercatoval. Ha a török ilyen formába játszott volna sima top 4 be lennénk. Bakayoko Kessiével nyagyon masszív lett volna. Megnéztem volna mit hoz ki belőle pioli . Az atalanta szerintem semmivel nem jobb csapat Mint mi.

  • De jó is lenne. Legyen igazad! De azért az Atalanta tavaly pár fordulóval a vége előtt még versenyben volt Scudettóért (nekik volt a legtovább esélyük, hiába csak 3-ak lettek a végén), és szerintem idén meg is fogja nyerni, ha nem kerül csúcsformába a Juve. Az inter mellett lazán eldübörögnek. Szerintem most már az Atalanta a legerősebb olasz csapat, nem csak a leglátványosabban focizó. EU szinten pedig top5 csapatnak tartom jelenleg. Az előző kiírásnál is szerintem csak a Bayern állította volna meg őket a döntőben, ha egyenlő körülmények közt játszhattak volna a csapatok, és ha nincs a kizsigerelt állapotuk az utolsó 1-2 meccsen. Hozzáteszem, még így is csak utolsó pillanatokban kaptak ki a negyeddöntőben a későbbi döntős PSG-től, úgy, hogy a maguk 30-40%-át sem nyújtották már, a PSG meg teljesen friss volt.

   • Szerintem, az Atalanta kb azért olyan erős, mert megvan a mentális doppingjuk, ami nekünk is, az újraindulás óta. Ez a csapat, mármint az Atalanta, csúcsteljesítmény közelében játszik. Ezt a szintet, szerencsével, lehet dokáig tartani, de én nem hiszem, hogy ők valóban esélyesek lennének a végső győzelemre. Szerintem, a mi keretünk erősebb. Szerintem, meg tudjuk őket előzni, ha mindenki a tudásának megfelelően játszik, és a sérülések elkerülnek minket. A Laziot is, a Romát is, és a Napolival is versenyben lehetünk, DE a baj az, hogy nem egyiküket kell megelőzni, hanem mondjuk mindegyiküket. Ehhez meg, szerencse is kell, méghozzá nem kevés. Mostanában akadt belőle…félek, hogy elfogy. De persze, hátha… az EL-be is sikerült bejutni úgy, 14. kör tizenegyesparbajban, hogy a lefújás előtt 3 perccel még kiesésre álltunk, és az ellenfél is nagyon jól lőtte a tiziket és sok esélyt adtunk nekik a párharc befejezésére..szóval… hátha 😉

    • Különbözik a véleményünk az Atalantával kapcsolatban, de ez persze nem baj, én csak szurkolok, hogy neked legyen igazad! 🙂 Azért ők 4-5-6-7 gólokkal nyerték végig a meccseket egész évben, és idén még jobban összeálltak szerintem, nem 1-0-ákra nyernek a 90. percben, hanem 3-4-5 gólokkal, meg még 15 helyzettel. Most az erőltetett menet utolsó 2-3 meccsét nem venném ide, mert ott kb minden csapat kimúlt, City, Liverpool, Barca, szóval az igazi nagyok is. A Juve jószerével alig szerzett már pontokat a végén, és nem csak akkor, amikor már megvolt a győzelem.
     Abban egyetértek, hogy nekünk mostanság akadt szerencsénk bőven. Junius-Júliusra még csak nem is mondanám, ott tényleg mentünk nagyon, a Reál gyűjtött csak több pontot a Covid óta ugyebár. De ez a hosszú veretlenségi sorozat mindenképp szerencsével jött össze – úgy, hogy közben persze tettünk is érte, és azért ha megnézzük, az ellenfelünknél tényleg nemigen voltunk rosszabbak soha.
     De most jön vissza Ibra, Romagnoli, talán majd Rebic, és meglátjuk, vissza tudunk-e térni arra az útra, mikor sorban barbarizáltuk le az ellenfeleket. 🙂

 8. Sok pénzt nem raknák Atalanta -Milan meccsre ez tény de remélem a bírók is figyelik a tabellát és nekünk is fújnak a meccseken—- a kétes szituknál meg nem nézik majd vissza a videót ahogy a nagyoknál lenni szokás. 😁

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet