Lorenzo Colombo boldogan nyilatkozott, miután góllal mutatkozott be a Milan színeiben a nemzetközi porondon és megtiszteltetésnek érzi, hogy Zlatan Ibrahimovictól tanulhat.

Colombo kezdőként kapott lehetőséget a Bodo/Glimt elleni Európa Liga-mérkőzésen és 18 évesen, 6 hónaposan illetve 16 naposan megszerezte az első gólját tétmeccsen.

“Csak kiáltani akartam, amikor láttam, hogy a labda bemegy a kapuba. Hihetetlen érzés volt. A meccs előtt nem voltam nyugodt, de megpróbáltam mentálisan felszabadult lenni, mert végülis ez csak egy meccs volt. Nyilvánvalóan izgatott voltam, de igyekeztem magamban tartani.” – mondta Colombo a meccs után.

“A csapattársaim tanáccsal láttak el, hogy hogyan helyezkedjek a pályán, különösen akkor, amikor az ellenfél birtokolja a labdát. Nyilvánvalóan nagy szükség van a segítségükre, mert nincs sok tapasztalatom. A többi ment magától, de a társak segítsége nagyon hasznos. Sok gratulációt kaptam a szünetben, de hátra volt még egy félidő és ki kellett harcolnunk a továbbjutást. Leginkább tanácsokkal láttak el, hogy hogyan mozogjak a második játékrészben és hogyan támadjunk.”

“Azt gondolom, hogy még nem vittem véghez semmit. Ez csak az első meccsem volt kezdőként és az első gólom. Hihetetlen érzés volt betalálni a San Siróban és mindig ezért dolgoztam. Rengeteg munka van még hátra. Remélem, hogy hosszú pályafutás vár rám és minden nap keményen fogok dolgozni, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból. Őszintén szólva nem igazán emlékszem , hogy milyen volt az első edzésem a Milan utánpótlásában. Emlékszem a fejlődésemre az ificsapatokban. A Milan az otthont jelenti számomra, itt nőttem fel minden tekintetben. Magabiztos vagyok, mert előttem az egész karrier.”

“Az edzéseken ki kell harcolnom a helyemet a kezdőcsapatba és továbbra is fejlődnöm kell. Élvezem az edzéseket a felnőtt csapattal, mert sokat tanulok és megpróbálok ellesni néhány dolgot a csapattársaimtól. Amint lehetőséget kapok, mindent megteszek, hogy készen álljak.”

“Maradni akarok-e? Igen, abszolút. Gyerekkorom óta a Milannál vagyok és még sokáig szeretnék itt maradni.”

“Ibrahimovic? A maga módján tanácsokat ad. Megtiszteltetés számomra, hogy tőle tanulhatok. Senki sem fél ibrától” – tette hozzá nevetve.

VIDEÓ: Calhanoglu zseniális gólpasszt adott Colombónak az Európa Ligában

1 hozzászólás