A Milan kétgólos győzelmet aratott Írországban a szezon első tétmérkőzésén és ezzel továbbjutott az Európa Liga-selejtező következő körébe. Stefano Pioli, a csapat trénere elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően.

Ibrahimovic és Calhanoglu góljával 2-0-ra győzött a Milan a Shamrock Rovers ellen.

“Határozottan elégedett vagyok, mert ez nem volt könnyű mérkőzés. Az első tétmérkőzés mindig tele van buktatókkal. Tudtam, hogy jól felkészültünk a meccsre, de tisztában voltam azzal is, hogy egy nagyszerű csapattal játszunk, amely jobb formában van. Irányítottuk a mérkőzést és ugyan az első félidőben játszhattunk volna közvetlenebbül is, de pozitív teljesítmény volt, amely segít javítani a jelenlegi állapotunkon. Ezen az estén több pozitívum volt, mint negatívum.” – mondta Pioli a Milan TV-nek.

“Tudtuk, hogy ez lesz az élete meccse az ellenfelünknek, de ugyanúgy kellett kezelnünk azok után, amit tettünk az előző idényben. Ha nem sikerül bejutni a csoportkörbe, akkor részben eldobnánk a véghez vitt munkánkat. Örülök annak, ahogyan hozzáálltunk a meccshez: óvatosan és eltökélten. Irányítottunk és kevés lehetőséget engedtünk az ellenfélnek. Donnarumma mindig készen állt, amikor szükség volt rá. Elégedett vagyok a játékunkkal, a hozzáállásunkkal, a helyezkedéseinkkel és a mozgásainkkal. Természetesen tudom, hogy fejlődnünk kell, de jól kezeltük ezt a ravasz meccset.”

“Brahim és Tonali? Jó formában vannak, de csak egy hete vannak velünk és még egy kis idő szükséges a beilleszkedéshez. Erős, komoly és intelligens játékosok, akik készen állnak és nagy hajlandóságot mutatnak. Csak fel kell építeniük az erőnlétüket, mivel remélhetőleg gyakran fogunk játszani. Három naponta egy meccs és szükségünk lesz az egész csapatra.”

“A győzelem volt a célunk, ez sikerült és jól játszottunk. Most arra kell összpontosítanunk, hogy visszanyerjük az energiánkat. Az első meccs mindig a szokásosnál többet kivesz a játékosokból.”

“Próbáltam pozitív és magabiztos maradni a meccs előtti sajtótájékoztatón, de közben egy kicsit aggódtam, hiszen nem volt könnyű ilyen fontos meccset játszani mindössze három hét edzést követően. A Shamrock egy jó csapat és jobb erőnléti állapotban voltak, mint mi. Bebizonyítottuk, hogy készen állunk és irányítottuk a mérkőzést. Úgy vélem a teljesítményünk pozitív volt, habár a párharcoknál van még mit fejlődni, mert keményebbnek kell lennünk ezekben a helyzetekben. Mi vagyunk a Milan és olyan magas szinten kell játszani, amennyire csak lehetséges.”

“Ibrahimovic? Annyira intelligens játékos, hogy pontosan tudja, mikor hova kell helyezkednie. Kezdetben túl mélyen visszahúzódott, de utána előrébb helyeztük. Zlatan egy bajnok és még többet várok tőle.”

“Másik fontos célunk, hogy jól kezdjük a bajnokságot. A Bologna elleni meccsre koncentrálunk és tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. A Bologna mindig képes veszélyt kialakítani.”