Ante Rebic, a Milan horvát támadója úgy érzi sikerült bebizonyítania, hogy megvan benne a kvalitás és nagyon hálás Stefano Piolinak a bizalomért.

A 26 éves vb-ezüstérmes támadó nemrég végleg a Milan játékosa lett, ugyanis a klub megszerezte a játékjogát a Frankfurttól. Rebic 5 évre szóló szerződést írt alá.

“Nagyon boldog vagyok, hogy aláírtam a Milanhoz. Örömmel tölt el, hogy bebizonyítottam, megvan bennem a kvalitás ahhoz, hogy ebben a csapatban játsszak. Amikor tavaly megérkeztem a klubhoz, azt nyilatkoztam, hogy nem vagyok az a tipikus gólvágó csatár és más módon tudok segíteni a csapatnak. Végül 12 gólt lőttem és remélem, hogy ebben a szezonban még többet fogok szerezni.” – mondta Rebic.

Rebic úgy döntött, hogy megváltoztatja a 18-as mezszámát, így az új idényben a 12-est fogja viselni, míg Conti a 14-esre váltott.

“12-es mezszám? Nincs valódi oka. Az előző szezonban szerettem volna a 4-est vagy a 12-est, de mindkettő foglalt volt. Most felszabadult a 12-es és ezt választottam.”

“Ibrahimovic? Zlatan egy nagyszerű játékos. Segíti az egész csapatot és mindenkire komoly hatással van. Mindig nagy öröm vele játszani a pályán, de csak a munkámra és arra összpontosítok, hogy jól teljesítsek a posztomon. Remélem, hogy idén még jobb leszek. Van egy vezérünk a kispadon – az edző – és van egy a pályán, aki Zlatan.”

“Nagyon fontos volt számomra az edző bizalma. Mindig jól dolgoztam és látta, hogy megérdemlek egy esélyt. Aztán jól teljesítettem, amikor megkaptam a lehetőséget. Serie A? Három ponttal akarjuk kezdeni a bajnokságot, a csapat győzelme a legfontosabb. Remek érzés, ha gólt szerzek, de a győzelem számít a legjobban. Ott akarjuk folytatni, ahol az előző szezonban abbahagytuk.”

“Célok? Nincsenek különösebb személyes célkitűzéseim, csak mindig a lehető legjobban akarok teljesíteni és a legjobb tudásom szerint játszani. Ami a csapat szintű célokat illeti, folytatni akarjuk a győzelmeket és jobban teljesíteni, mint az előző idényben.”

“Üzenet a szurkolóknak? Nagyon örülök, hogy folytatódik a történetem a Milannal. Remélem, hogy hamarosan találkozunk a San Siróban.”

Érdekesség, hogy Rebic szerezte a második legtöbb gólt akcióból a Serie A-ban a 2020-as évben. A horvát támadó 11 alkalommal vette be az ellenfél kapuját, az első C. Ronaldo 12 góllal.