Brahim Diazt nemrég egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be Milanellóban és beszélt a csapatról, a posztjáról, a mezszámáról, a példaképéről és a céljairól is.

“Először is nagyon örömteli számomra, hogy lehetőségem van egy ilyen nagyszerű klubban játszani. A Milan egy hatalmas örökséggel rendelkező klub. A csapat jó időszakban van és ragyogóan teljesített a bajnokság újraindulását követően. Nagy öröm itt lenni és a Milanban futballozni.” – mondta Brahim Diaz.

“Hihetetlen és rendkívüli élmény volt Milanellóban sétálni. Emlékszem, hogy 2011-ben jártam a San Siróban és különleges érzés itt lenni, játszani és Milanellóban edzeni. Milanello a szíve, a magja az egésznek. A legfontosabb az edzés, a gyakorlás és a különféle taktikák kipróbálása. Lenyűgözött a szurkolók támogatása. Rendkívüli és nagyon pozitív fogadtatást kaptam. Nagyszerű belélegezni ezt a légkört és viselni a Milan mezt. Remélhetőleg valóban képesek leszünk valami nagy dolgot véghez vinni. Büszke vagyok arra, hogy Rossonero lehetek.”

“Posztom? Amit az edzővel beszéltünk, az közöttünk marad. Abban a pozícióban fogok játszani, ahol az edző számít rám, ez egyértelmű. Természetesen jobban érzem magam támadó-középpályásként a csatárok mögött, de ez sok mindentől függ.”

“Jövőm? Nem igazán akarok erről beszélni. Jelenleg a Milan játékosa vagyok és a csapatra összpontosítok, szeretnék jól játszani. Ebben az évben csak a Milanra fogok koncentrálni és az általunk közösen elért eredményekre. Igaz, hogy különböző ajánlataim voltak, de a Milan egy történelmi klub, remek csapattal és kivételes emberekkel, akik mindent megtesznek, hogy a klub elérje a céljait. Beszéltem Maldinivel és Massarával, de ez köztünk marad.”

“A mezszámom? Mindig is szerettem a 21-es számot és ezt nagyszerű játékosok viselték a Milanban – legutóbb Zlatan. Tetszik ez a szám és egyébként ebben játszottam a Real Madridban is. Castillejo? Nagyon különleges kapcsolatunk van. Volt szerencsém vele játszani a Malaga ificsapatában. Nagyon régóta ismerjük egymást. Ibrahimovic? Hihetetlen vele játszani. A Milan akkor nyerte az eddigi utolsó Scudettóját, amikor Zlatan a csapat tagja volt. Rengeteg tapasztalattal rendelkezik.”

“A célok? A klubnak számos célkitűzése van, nem csupán a Bajnokok Ligája-kvalifikáció. A Milannak a Scudettóra kell törekednie. Tonali érkezése és Ibrahimovic maradása kiváló jel. Képesek vagyunk arra, hogy nagy dolgokat vigyünk véghez. Remek a hangulat és az atmoszféra az öltözőben. Nagyon magabiztos és optimista vagyok. Jól érzem magam, készen állok a játékra.”

“A példaképem? Természetesen minden játékosnak van egy bálványa, egy példaképe, akit csodál. Az enyém Iniesta és Isco. Sok játékos van, akiért rajongtam a játékstílusa miatt, de nem tudok mindenkit megnevezni, mert nagyok sok van.”

“Szeretnék a legjobb lenni és csúcsformába lendülni, valamint mindent beleadni a klubért és a csapattársakért. Mindig lehet tanulni bárkitől, akár csapattárstól, akár edzőtől. Nagyon fiatal vagyok és sokat kell tanulnom. Technikás és jó cselezési készséggel megáldott játékosnak tartom magam. Képes vagyok problémát okozni az ellenfélnek és a különbséget jelenteni. Fiatal játékosként hasznos egy ilyen fiatal csapathoz menni. A Milan remekül teljesített a karantén után és remélhetőleg ez ki fog tartani egészen a szezon végéig.”

“Bízom a legjobbakban és mindent bele fogok adni, hogy segítsek a klubnak.”