Emil Roback, a svéd élvonalban szereplő Hammarby fiatal játékosa nagyon közel áll ahhoz, hogy csatlakozzon a Milanhoz. A 17 esztendős játékos hamarosan orvosi vizsgálatra érkezhet Milánóba.

Kedden délután a SportExpressen számolt be elsőként arról, hogy a Milan közel áll Roback megvásárlásához. Az átigazolás véglegesítéséhez mindössze néhány részlet megvitatása hiányzik. A hírt Antonio Vitiello, a MilanNews főszerkesztője is megerősítette. A 17 éves csatárt a Bayern München és az Arsenal is szerződtetni akarta, azonban a Milan nyerte a megszerzéséért folyó versenyt.

A svéd forrás szerint Roback ma este érkezik Olaszországba és szerdán vesz részt az orvosi vizsgálatokon. Ha minden a terv szerint alakul, akkor hamarosan megtörténhet a hivatalos bejelentés. Érdekesség, hogy Roback abból a Hammarbyból érkezik, amelyben Zlatan Ibrahimovicnak tulajdonrésze van. A svéd utánpótlás-válogatott csatár játékjogáért 1,5 millió eurót fizethet a Rossoneri.

Roback fél évvel ezelőtt írta alá első profi szerződését a nevelőegyesületénél és idén debütált a Hammarby első csapatában egy IFK Göteborg elleni kupameccsen. Posztja középcsatár és alapvetően egy nagyon gyors, technikás és gólerős játékosról van szó. 2019-ben ifi szinten 25 meccsen játszott és 18 alkalommal volt eredményes. Az U17-es svéd válogatottban 10 összecsapáson 5 gólt lőtt.

A várakozások szerint a fiatal játékos elsősorban a Primavera csapatot fogja erősíteni.

5 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Yes! Aou, mennyi ilyen volt már… Mastour, Capanni, Zigoni, mind csodagyerek volt, aztán szinte sosem hallottunk felőlük, ez a srác is megy majd a süllyesztőbe. Minek költjük a pénzt ilyen tini igazolásokra, amikor a felnőtt keretre sem jut? Ez Moncada is csak hozza sorra drága pénzért a külyköket, Leroy Abanda Mfomo, Michelis, Djaló, most ez a Roback, meg Capanni, aztán mind csak kidobott pénz. Koncentrálnánk inkább a helybéli fiatalokra, azok is tudnak ennyit, csak ennyibe sem kerülnek.

    • Egyszer az a baj, hogy miért nem tértünk rá a fiatal nevelde útra, most az a baj, hogy miért hozunk ígéretes fiatalokat…valami bajt mindig lehet találni.
      Egyébként örülök, hogy idekeveredtetek a jobb sorozat után, színesítitek a fórumot. 😀

  2. Az azért valami, hogy a Bayern és az Arsenal is ment érte. Másrészt nyilván Ibra ajánlotta a srácot, és ha ő lát benne valamit, az nem rossz ajánlólevél.

    Nyilván mindenkinek csorog a nyála, amikor olyanokat olvas, hogy X klub százmilliókat költ évente játékosokra, de a Lyon a példa arra, hogy ügyes taktikával, lelkesedéssel túl lehet jutni olyan csapaton, amely 3 játékosra 300 millió eurót költött… Egy bizonyos határig, úgy gondolom, el lehet és el is kell menni. A Juve pl. már régen túlment ezen a határon, szánalmas nézni a vergődésüket. Ők már eljutottak arra a szintre, hogy szinte nem is gondolkodnak kis nevekben; belekerültek egy mókuskerékbe a “sztárigazolásaikkal”, mintha azt hinnék, topcsapat státusukat azzal tudják igazolni, ha évente elköltik a világ pénzét egy-egy játékosra, ami egyet jelent azzal, hogy ezért a játékosért “legyőznek” egy másik sztárklubot… Nekik ez maradt, ha már egy Ligue-1-ben 7. helyen végzett gárdán nem tudnak túljutni… 🙂 A Milan nem kellene hogy erre az útra lépjen, de bizonyos játékosokért bizony bele kell nyúlni a pénztárcába. A fontos az, hogy a játékos illeszkedjen a rendszerbe. Remélhetőleg az elmúlt néhány forduló alapján kitisztult a kép, hogy ki mehet és ki, milyen típusú játékos érkezhet. Csak ésszel kellene.