Adriano Galliani, a klub korábbi ügyvezető-igazgatója számos érdekes történetet osztott meg és hozzátette, hogy nagy hibának bizonyult Andrea Pirlo elengedése 2011-ben. Az olasz igazgató beszélt a csapatról, Ibrahimovic hozzáállásáról, Ancelottiról, valamint Ronaldóról és Ronaldinhóról is.

“Milan rajongóként örülök Piolinak, aki jobb játékost faragott Kessiéből és Bennacerből is. Sajnálatos, hogy nem sikerült egyből az Európa Liga csoportkörébe jutni, de a járvány utáni Scudetto a Milané.” – mondta Galliani.

“Ibrahimovic? Szörnyű a csapattársaival szemben. Jól ismerem őt és képes rátámadni valakire, aki nem dolgozik jól az edzéseken. Nélkülözhetetlen motiváció, amit a pályán és azon kívül ad.”

Berlusconi Milanjából rengetegen döntöttek úgy, hogy az edzői pályára lépnek, a teljesség igénye nélkül: Ancelotti, Seedorf, Inzaghi, Gattuso, Brocchi, Leonardo, Shevchenko, Oddo, Stam, Stroppa, Nesta és Donadoni.

“Mi voltunk az élet iskolája. Megemlíteném De Zerbit és D”Aversát is, akik nálunk nőttek fel. Rajtuk kívül ott van Rijkaard és Van Basten is.”

“Milyen volt Ancelotti egy BL-döntő előtt? Izgatott és az érzelmek vulkánját tapasztaltad. Égett benne a tűz, de mindig képes volt uralkodni önmagán.”

Galliani elismerte, hogy nagy hibát követett el, amikor 2011-ben elengedte Andrea Pirlót, aki a Juventusnál a másodvirágzását élte és az új impulzusok illetve motivációk által a torinóiak vezére lett.

“Elismerem, hogy hiba volt, de másokkal közösen követtük el ezt a hibát. Azt is hozzátenném, hogy ne kérdezze meg, kikkel együtt. Kilenc év telt el azóta és bizonyos dolgokra már nem emlékszem.”

Galliani mesélt egy történetet Ronaldóról és Ronaldinhóról is.

“Voltak olyan játékosok, akik tanulmányozták az ellenfelet, míg mások lustálkodtak. Általában ők voltak a legtehetségesebbek, az indokolatlanul tehetséges játékosok. Ronaldo, a Fenomén volt közülük az egyik. A Siena elleni meccs előtt – ami csak a második volt neki a Milanban – pénteken este közösen vacsoráztunk az asztalnál. Ancelotti megkérdezte tőle, hogy tudja-e, ki ellen fogunk játszani. Ronaldo felnézett a tányérjából és a következőt válaszolta: »Az a védő, aki velem szemben fog állni biztosan tudja, hogy ki vagyok. Ez csak az ő problémája.« Aztán két gólt lőtt a meccsen…”

“Ronaldinho még azt sem tudta, hogy ki az ellenfél. Úgy tűnt, hogy ez egyáltalán nem izgatja őt.”

9 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. A Juvénál köré építették a csapatot, a többiek alá dolgoztak. Nálunk annyiból nehezebb volt a helyzete hogy a csapat tele volt hozzá hasonló klasszisokkal, akik vele együtt kezdtek kiöregedni (Szenátorok jelző gondolom ismerős). Nem gondolnám hogy akkora hiba volt elengedni, ahogy itt írta mialnista1983 is, utolsó éveiben nálunk botrány volt (Szundi becenév). Annyi a különbség hogy Ő továbblépett és nyert, mi meg túl lassan reagáltunk.

    Nem, a hibát nem akkor követték el, hanem amikor eladták Ibrát + T.Silvát. Akkor lehetett tudni hogy valami nem stimmel és azzal indult el a mélyrepülés. Arról kéne megkérdezni, hogy az már tudatos leépítése volt a klubnak Berlu részéről a későbbi ázsiai pénzek visszamenekítésre? Ezért kellettek a noname kínaiak? Akiket ugye 1,5 év alatt gondosan kiválasztott úgy, hogy a csapatnak a legjobb legyen 😀 😀 😀

  2. Ibra és Silva elengedése volt a nagy hiba.Onnatól kezdve lehetett érezni ,h a főnök már nem akar itt nagyon semmit sem.Csak a vegetálás ment és a leépités.
    Amióta meg eladta a klubot csak az út keresése megy évek óta sajnos.

  3. Egyetértek az előttem szólókkal, Ibra és T.Silva eladása volt a legnagyobb hiba. Ráadásul pénzben mérve is többet buktunk közép és hosszú távon az eladásukkal, mert velük még néhány évig fix BL indulók lettünk volna, és a marketing értékük is jelentős volt.