Massimiliano Mirabelli, a klub egykori sportigazgatója szerint a Milannak mindenképpen meg kell tartania Zlatan Ibrahimovicot és úgy véli, hogy Gianluigi Donnarumma egy 100 millió euró értékű kapus.

“Az Elliott helyében ugyanezt tettem volna. Amikor egy új tulajdonos lép hivatalba egy klubnál, akkor joga van megválasztani az általa legmegfelelőbbnek ítélt munkatársakat. Sajnáltam, hogy nem tudtam befejezni az egy évvel azelőtt kezdett munkát, de tisztában vagyok azzal, hogy lehetőségem adódott a világ egyik leghíresebb klubjánál dolgozni. Egyike vagyok azoknak, akik az amatőr szinttől a futball csúcsáig jutottak.” – mondta Mirabelli visszaemlékezve a menesztésére.

“Meggyőződésem, hogy a Milan és Donnarumma mindent megtesz annak érdekében, hogy közösen haladjanak előre a sikerekkel teli úton. Gigio csak 21 éves és több mint 200 meccset játszott a Milanban, a válogatottban pedig 19-et. Kétség kívül a világ egyik legjobb kapusa. Azt mondom, hogy Gigio egy 100 millió eurós kapus és ezzel nem túlzom. A járvány miatt minden bizonnyal csökkennek az árak a piacon, de ez nem fog megtörténni olyan bajnokok esetében, mint Donnarumma. Örömmel tölt el, hogy három évvel ezelőtt én voltam az, aki meggyőzte őt arról, hogy maradjon a Rossonerinél. Mondhatjuk azt, hogy ez volt a legszebb ajándék, amit adhattam a Milannak.”

“Calhanoglu szerződtetése egy olyan üzlet volt, amire nagyon büszke vagyok. Biztos voltam benne, hogy sikerül az áttörés számára. Pioli személyében megvan az ideális edző, aki javítja a képességeit. Ott van Kessié is, aki újra az Atalantában nyújtott szintjének megfelelően teljesít. Ez késztetett minket arra, hogy megvásároljuk a játékjogát. Conti ugyan balszerencsés volt, de csak 26 éves és még előtte a karrierje. Úgy tűnt, hogy Gabbia elhagyja a Milant, de a családjának köszönhetően maradt és most az első csapat tagja. Cutronét vitte volna a Bari, de meggyőztem, hogy maradjon. A mai napig hálás nekem ezért és a Milan 22 millió euróért adta el a Wolverhamptonnak, ami nagy tőkenyereség.”

“Ibrahimovic? A Milannak meg kell tartania, ehhez nem férhet kétség. Zlatan egy vezér és ez hiányzott a Milanból azóta, hogy Nesta és Gattuso generációja visszavonult.”

“A Milan csodálatos szezonzárása, az Európa Liga-kvalifikáció és Pioli rendkívüli munkája boldogsággal tölt el. Maldini egy ikon és nagyon jól dolgozik. Gratulálok mindenkinek és örülök, hogy a klub megerősítette Piolit. Bölcs döntés volt. Pioli kiérdemelte a pályán, hogy továbbra is a Milant irányítsa.”

5 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Európa Ligás csapatot össze tudott kalapozni..Már nem emlékszem pontosan az összegre, amit kaptak de úgy 200-250 milla biztosan volt ami rendelkezésre állt. Ebből az összegből Marotta, Galliani viszont biztosan kihozta volna a maximumot…Viszont vannak olyan angol csapatok akik szintén hasonló összegekkel gazdalkodnak évente, és ők továbbra is a kiesés ellen harcolnak. Gattuso Seria A- s karrierje az ő segítségével indult el 🙂 Mindent leszámítva, nem sajnálom, hogy már nincs itt.