Ralf Rangnick állítása szerint nem lett volna ésszerű döntés átvenni a Milan irányítását Stefano Piolitól és egy teljes reformot végrehajtani egy ilyen pozitív periódust követően, mint amit a csapat produkált ebben az évben.

A német szakember esetleges érkezése hosszú hónapokon keresztül téma volt a sajtóban és nem titok, hogy a Milan vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytatott vele. Rangnick egyszerre edző és sportigazgató szerepkört tölthetett volna be a Milannál egy komplett forradalmat megvalósítva. Végül a felek úgy döntöttek, hogy nem indokolt a lépés és a klub folytatja a megkezdett utat.

Rangnick először nyilatkozott a Milanról a tárgyalások lezárulása óta és a Süddeutsche Zeitungnak elmondta, hogy nézőponttól függetlenül nem lett volna bölcs döntés átvenni a csapatot.

“Elképzelhető volt a szerepvállalás, de a Milan nagyon jól teljesített a bajnokság újrakezdése óta és 9 győzelemmel illetve 3 döntetlennel zárt, így egyszerűen nem lehetett megtenni.” – utalt Rangnick az edző- és a vezetőségbeli váltásra. “Nem számít, hogy milyen nézőpontból nézem a szituációt. Legyen az én vagy a klub nézőpontja: nem lett volna bölcs döntés.”

“Ha a Milan kötődésű emberek helyébe képzelem magam – legyen az edző, sportigazgató, játékos vagy szurkoló – nehezen értettem volna meg, hogy miért akar a klub mindent felrúgni és megváltoztatni egy ilyen pozitív időszak után.”

Rangnick nemrég közös megegyezéssel felbontotta a Red Bull-csoporttal kötött szerződését. A 62 esztendős szakember az osztrák vállalat sport- és futballfejlesztési részlegét irányította, míg ezt megelőzően az RB Leipzig sportigazgatójaként és vezetőedzőjeként is dolgozott.

6 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Őszinte a pali, ez még szimpatikusabbá teszi a szememben. Ő itt most jót nem tudott volna tenni. Ez van a szavai mögött. Ha nyernek zsinórban, akkor tovább vitte Pioli munkáját, ha 1-1 vereség becsúszik, lehet háborogni, hogy: “bezzeg…”

    • Mit mondjak…A leállás előtt én is vártam h. jön. Most azt mondom ez a jó döntés, hátha beválik Pioli. Végre hagyni kell dolgozni, akiben van potenciál. 10 év ment a kukába, 1 év ide v. oda már nem oszt v. szoroz. Max. jön 1 év múlva, de kívánom ne igy legyen.

  2. Az időzítés nem volt alkalmas semmilyen szempontból…
    Ha teljesen kudarcba fullat volna a Pioli projekt, kb 10 helyezés vagy valóban egy kilátástalan focit játszott volna a csapat akkor lett volna értelme.
    De az, hogy 1 hónap alatt, igazolni új játékosokat, egy új rendszert, taktikát megtanítani a csapatnak, nem beszelve arról, hogy Rangnick nem beszél olaszul, a csapatból szinte alig beszélnek angolul..Az első év kegyetlen nehéz lett volna.