A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Andrea Conti pénteken térdműtéten esett át.

Az olasz jobbhátvéd múlt héten a Sassuolo elleni mérkőzésen sérült meg és fájdalmat érzett a térdében, így nem tudta folytatni a játékot. Az első jelentések alapján nem tűnt nagyon komolynak a baj, azonban meg kellett műteni. Conti kihagyta a csapat előző két meccsét az Atalanta és a Sampdoria ellen és ezennel vége a szezonjának.

A klub tájékoztatása szerint Conti bal térdét sikeresen megoperálták az úgynevezett “kulcslyuk” sebészeti eljárással. A 26 éves játékosnak tartós térdfájdalma volt és a mediális meniszkuszával van probléma, ezért volt szükség beavatkozásra.

A műtétet Pier Paolo Mariani professzor végezte el a klub csapatorvosának, Mario Brozzinak a jelenlétében. A Milan nem adott tájékoztatást arról, hogy Continak mennyit kell kihagynia, ezáltal nem ismert a felépülésének és a visszatérésének becsült időpontja.

FRISSÍTVE: Conti az operációt követően a közösségi oldalán üzent és elárulta, hogy egy hónapon belül felépül, így ott lesz az új szezonra való felkészülés kezdetekor.

“Ez csupán egy rutinműtét volt, minden jól ment és augusztus 24-én készen fogok állni, hogy megkezdjem a felkészülést a csapattársaimmal az új szezonra a Milanban.”

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Sajnálom ezt a Conti gyereket de sajnos nem lehet rá számítani tartósan. Ha lenne lehetőség meg kellene válni tőle.

  2. A Milan ezek szerint taktikát váltott. Hogy ne lehessen a MilanLab ténykedését negatívan minősíteni, már meg sem adják, hogy mikorra várható a sérült játékos visszatérése. Ez a mostani eset is tipikus. Megnézik Contit (már a tévéfelvételek alapján is nagyjából meg lehetett ítélni, hogy súlyosabb dolog lehet), viszonylag gyorsan kijelentik, hogy nem olyan súlyos a sérülés, ehhez képest néhány nap múlva mégis megműtik. Lehet tévedni nyilván, de a MilanLab folyamatosan téved, és már nem az első olyan eset, amikor teljesen félrediagnosztizálják a sérültet.

    Ettől függetlenül Contitól ahogy felépül, az első adandó alkalommal meg kell válni. Semmi értelme olyan játékosba fektetni, aki egyébként is gyengén látja el a feladatát, a sérülékenysége miatt pedig nemcsak közvetlenül hátráltatja a csapatot, hanem közvetve is: játszani nem tud, de így el sem tudjuk idén adni; azt, akit szintén megpróbált volna értékesíteni a klub, most emiatt meg kell tartani; az a kiszemelt, aki a távozó(k) helyére érkezett volna, most ennek fényében lehet, hogy nem jön…

    • Ezt nem igazán tudom hová tenni… Attól hogy a klub nem közli a felépülés várható idejét, attól még az orvosi stáb bizonyára ismeri és meg tudja becsülni, csak ezt nem közlik. Nem kötötték az orrunkra, ennyi. Nem ez az első eset… Szerintem felesleges ez a kiakadás a részedről. Ha jól emlékszem semmilyen kijelentés nem volt a klubtól vagy az orvosi stábtól a sérüléssel kapcsolatban, szóval az csak egy újsághír lehetett amire gondolsz. Azt pedig érdemes lenne fenntartásokkal kezelni. Ebben az esetben meg főleg nincs szó félrediagnosztizálásról…

      Meg műtét ide vagy oda, Conti azt posztolta hogy jól van és augusztusban már felépül mire megkezdik az edzéseket az új szezon előtt.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet