A Milan vasárnap este 2-2-es döntetlent játszott a Napolival a 32. fordulóban. Előbb vezetett, majd hátrányba került és végül egyenlített a csapat Nápolyban, így egy ponttal gazdagodott. Stefano Pioli a csapat vezetőedzője elégedett volt az eredménnyel a mérkőzést követően és kiemelte, hogy a játékosok nagyon keményen küzdenek és hajtanak a célok eléréséért.

“Ez egy kemény, nagyon kemény mérkőzés volt. Ezen a három meccsen a bajnokság legjobb csapatai ellen léptünk pályára és megmutattuk, hogy felnőttünk a feladathoz.”

“Amikor erős teljesítményt nyújtva jó eredményeket érsz el ilyen ellenfelekkel szemben, az igazán növelheti a csapat önbizalmát. Nagyszerű góllal szereztük meg a vezetést. Küzdöttünk az egyenlítésért és a döntetlen egy jó eredmény. Időbe telik, amíg a csapat zökkenőmentesen tud együttműködni és mindenki tisztában van azzal, hogy mit kell tenniük. Ez most már megvan és pozitív eredményeket érünk el. Most az a helyes, hogy ha emeljük a szintet és magasabb célokat tűzünk ki magunk elé. Nagyon nehéz három naponta mérkőzéseket játszani és voltak olyan játékosaim, akik a végső sípszó után szinte összeestek.”

“Igaz, hogy kockáztattunk a mély védekezéssel, de számoltunk a rizikóval és ez volt az első gól amit ezekben a helyzetekben kaptunk. Mindkét védekezésnek vannak veszélyei és előnye is, óvatosabbnak kellett volna lennünk a területek lefedésénél. Ibrahimovic mérges volt, mert vesztésre álltunk. Gólt kaptunk és ő magától, valamint a csapattársaitól mindig a legjobbat várja el.”

“Mindenki megkérdezi tőlem, de nem gondolok a jövőmre. Egy nagy klubnál vagyok és edzem a játékosokat, akik rengeteget dolgoznak. Augusztusban fogják meghozni a döntést. Most túlságosan fontos, hogy jól zárjuk a szezont. Az edzők számára is nehéz, hogy 3 naponta vannak meccsek, tehát nem pazarolhatom az energiámat olyan dologra, amire egyáltalán nincs semmilyen befolyásom. Inkább arra koncentrálok, ami rajtam múlik, tehát edzem a játékosokat és készülünk a következő mérkőzésekre.”

“A rangadók közül nagyon fontos volt meccseket nyerni, mert a szezon első felében ez hiányzott a jó teljesítmények ellenére. Nem szabad megelégednünk ezekkel az eredményekkel, mert még sok nehéz mérkőzés van hátra. Még hat meccs van, mindent félre kell tennünk és csak a következő meccsre koncentrálni.”

“Nagyon pozitív volt a csapatszellem. Nehéz helyzetben voltunk, de megvolt a vágy a szenvedésre és az áldozatra, hogy meccsben maradjunk. A Napoli egyértelműen jobban játszott az első félidőben, míg a szünet után mi jöttünk ki jobban.”

“Theo? Még a Fiorentina edzőjeként találkoztam vele a Bernabeu kupán, amikor a Real Madridban játszott. Nagyon lenyűgözött már akkor. Theo egy fantasztikus játékos. Ugyan védekezésben még javulnia kell, de remekül teljesített. Nagyon jó támadásban és egy világklasszis játékos.”