Suso játékjoga végleg a Sevilla tulajdonába kerül, miután a spanyol együttes matematikailag is bebiztosította a Bajnokok Ligája-indulást a következő szezonra.

A 26 éves támadó januárban csatlakozott a Sevillához egy 18 hónapos kölcsönszerződés keretein belül azzal a lehetőséggel, hogy a klub 2021 nyarán a vásárlási opcióban foglalt összeg ellenében végleg megvásárolhatja. A megegyezés szerint a szerződésben szerepel egy záradék, amely azt tartalmazza, hogy az opció kötelező érvényűvé válik 2020 nyarán, ha a Sevilla bejut a Bajnokok Ligájába.

A Sevilla a negyedik helyen szerepel a spanyol bajnokságban és hétfőn matematikailag is biztossá vált, hogy a következő szezonban indulni fognak a BL-ben, ugyanis két fordulóval a vége előtt 9 pont az előny az ötödik Villarreallal szemben.

A MilanNews mellett a Sky Sport Italia is megerősítette, hogy aktiválódik a kötelező vásárlási jog és Suso végleg a Sevilla játékosa lesz, amelynek köszönhetően a Milan mintegy 24 millió eurót fog kapni a játékjogáért.

Ez jelentős bevétel a klub kasszájába, ráadásul ebből 23,6 millió euró tőkenyereséget könyvelhet el a milánói együttes. Suso az idény második felében 17 meccsen 1 gólt és 1 gólpasszt jegyzett a Sevillában.

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Egy kissé drága mulatság a Sevillanak egy csere játékosért…Nem kár érte. Sztem a Spanyol bajnokságba, főleg a támadóknak sokkal gyorsabbnak kell lenniük és a technikai tudásuk is magasabb szinten kell, hogy legyen az Olasz bajnoksághoz képest, ezt nem hátrányként írom, de ezt így gondolom. Suso azért tudott Olaszban játszani, mert itt a sebesség nem annyira döntő, sokkal több a taktika amit be kell tartania az Olasz bajnokság játékosainak, akarom mondani több a szabály. Néhány hónapja nyilatkozott, hogy nem akar visszatérni Milánóba..Szóval Adios…