Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője elégedett volt a csapat teljesítményével a Lecce elleni mérkőzésen és kiemelte annak fontosságát, hogy a kapott gólra azonnal tudtak válaszolni és sikerült lezárni a meccset.

A Milan hétfőn 4-1-re legyőzte idegenben a Leccét a szünet utáni első bajnoki meccsén. A csapat négy találatát négy különböző játékos szerezte, nevezetesen Samu Castillejo, Giacomo Bonaventura, Ante Rebic és Rafael Leao.

“Jól játszottunk egy olyan ellenféllel szemben, amely inkább hátradőlt és arra várt, hogy mi kezdeményezzünk. Meg kellett nyitnunk a területeket az ellenfél védelmi vonalán. A Leccének ugyan lehetősége volt visszatérni a meccsbe az egyenlítő góllal, azonban rögtön felálltunk. Egy figyelmetlenségből adódott a kapott gól, de azonnal reagáltunk. Elszántak voltunk a győzelem érdekében. Szükségünk volt a három pontra és a lendületre. Ez egy fontos győzelem. A célunk, hogy kvalifikáljuk magunkat a nemzetközi porondra és ehhez el kell kapnunk az előttünk álló csapatokat a tabellán. Sok pontot lehet még szerezni a hátralévő 11 fordulóban és erre törekedünk.” – mondta Pioli.

“Ibrahimovic bizonyos adottságokkal rendelkezik, ezért mást kell kitalálnunk, amikor nem bevethető. Ezúttal jól sikerült, míg a kupában a Juventus ellen kevésbé, legfőképpen azért, mert túl mélyen játszottunk és nagyon korán emberhátrányba kerültünk.”

“Rafael Leaónak a góljától függetlenül többet kell tennie. Megfelelő hozzáállással lépett pályára, így boldog vagyok. Többet kell kérnem tőle, mert benne nagyon sok van. Továbbra is dolgozunk azon, hogy Leaót középcsatár posztra építsük be, mert még mindig vannak nehézségei.”

“Calhanoglu? Ilyen szintű teljesítményt várok el tőle. Hakanban megvan a kvalitás, hogy top játékossá váljon. Olyan intelligens játékosaim vannak, mint Calhanoglu, Bonaventura és Castillejo, akik nagyon jól mozognak labda nélkül is. Kjaer? Azt mondták, hogy megrándult a térde. Az orvos nyugodt volt. Remélhetőleg nem súlyos a sérülése, mert nagyon fontos meccs jön a Roma ellen.”

“Jövő? Nem érdekelnek a pletykák. Boldog vagyok a csapat miatt. Az első perctől fogva szenvedélyesen dolgoztam és a jövőről a szezon végén születik meg a döntés.”

“A Roma ellen látni akarom a vágyat a csapat részéről és uralnunk kell a meccset. Helyes döntéseket hoztunk a Lecce ellen, vagyis a csapat technikailag és taktikailag is felkészült volt. Egyáltalán nem leszünk elégedettek a szezon végén, ha a jelenlegi pozícióban zárjuk a bajnokságot.”

Pioli megemlékezett Pierino Pratiról, a Milan korábbi Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes játékosáról, aki június 22-én – életének 73. évében – hunyt el.

“Prati emléke örökké él a Rossoneri szurkolókban. Az egész klub nevében szeretném a győzelmünket neki szentelni. Közel állunk a családjához ebben a nehéz időszakban.”