Az európai topligák közül Olaszországban is folytatódik a szezon, azonban továbbra sincs tisztázva a helyzet a hónap végén lejáró szerződések körül. Ez a kérdés a Milant is érinti, hiszen június 30-án egy fél kezdőcsapatnyi játékosnak ér véget a megbízatása.

A hivatalos információk szerint augusztus 2-án zárul az olasz bajnokság idénye és azon a hétvégén rendezik az utolsó fordulót. A világjárvány miatt jelentősen tolódik a befejezés az eredeti májusi záráshoz képest és még nem dőlt el, hogy mi lesz a lejáró szerződésekkel.

A Milanban összesen 6 olyan játékos van (ők a játékoskeret 25 százalékát teszik ki – a szerk.), akinek június 30-án lejár a szerződése, nevezetesen Zlatan Ibrahimovic, Simon Kjaer, Giacomo Bonaventura, Lucas Biglia, Alexis Saelemaekers és Asmir Begovic.

Beppe Galli, az Assoagenti elnöke beszélt a lejáró szerződések körüli helyzetről.

“A jelenlegi helyzet szerint június 30. után bárki – akinek a hónap végén lejár a szerződése – búcsút inthet a klubjának és megtagadhatja a pályára lépést. A szövetség részéről beavatkozás szükséges a szerződések terén, de eddig csak szavak történtek. Elméletileg az olyan játékosok, mint Callejón, megtagadhatják a játékot a szerződésük lejárta után.”

“Mi ügynökök számos kérést intéztünk a szövetség felé, de eddig semmi választ nem kaptunk. Mindenkivel beszéltek, de az ügynököket nem kérdezték meg. Egy játékos érdekeit az ügynöke védi és nem más személy. Ezt a szövetségnek szem előtt kellene tartania.”

Gallit arról is kérdezték, hogy mi a helyzet abban az esetben, ha egy klub előzetesen már hivatalosan megállapodott egy játékos nyári klubváltásáról.

“Az új igazolások csatlakozhatnak a csapathoz, de nem léphetnek pályára egészen addig, amíg véget nem ér a 2019/20-as bajnoki idény.” – tette hozzá.