A Milanhoz közel álló források szerint a klub vezetősége szemet vetett az Ajax saját nevelésű jobbhátvédjére, Noussair Mazraouira.

Úgy tűnik, hogy a Milan a nyári átigazolási piacon beavatkozik a védelembe és erősítés érkezhet a jobbhátvéd posztra, miután Andrea Conti és Davide Calabria sem nyújtott hosszú távon kiegyensúlyozott teljesítményt.

A MilanNews szerint Mazraoui a Rossoneri célpontja. Néhány héttel ezelőtt megtörtént az első puhatolózás, majd tegnap a Milan vezetősége kapcsolatba lépett Mazraoui ügynökével és komolyra fordultak a megbeszélések. A világjárvány hatásai miatt csökkent az Ajax igénye és nagyjából 10 millió eurót kér a 22 éves jobbhátvédért.

Állítólag a holland alakulat nyitott lehet egy kétéves kölcsönre azzal a feltétellel, hogy a szerződésbe illesztenek egy kötelező vásárlási jogot. Mazraoui fizetése egyáltalán nem jelentene gondot a Milannak, hiszen jelenleg 500 ezer eurót tesz zsebre Hollandiában.

Nem elhanyagolható tényező, hogy a Milan mellett a Roma is bejelentkezett a marokkói játékosért. A tervek szerint a játékos ügynöke csütörtökön találkozik az olasz fővárosban a Roma elöljáróival, hogy megvitassák az esetleges transzfert. A MilanNews megjegyzi, hogy jelen pillanatban a Roma vezeti a versenyfutást.

Ugyanakkor van egy tényező, ami a Milan malmára hajtja a vizet: a Romának a nyárig jelentős bevételhez kell jutnia a költségvetés rendezéséhez, mielőtt játékosokba invesztálna az átigazolási piacon.

A milánói együttes ezt kihasználva lecsaphat a marokkói válogatott hátvédre.