Marco Fassone, a klub korábbi vezérigazgatója beszélt a Milannál töltött időszakáról, a kirúgásáról, a projektjéről és Yonghong Liről is.

Nem tartott sokáig a kínai éra a Milan történetében, ugyanis bő egy év után az Elliott Management kezébe került a klub, miután Yonghong Li nem tudta visszafizetni a hitelt az amerikai alapnak. A kínai üzletember a Milan megvétele előtt vett fel egy jelentős kölcsönt az Elliottól és a fedezet nem más volt, mint maga a Milan.

“Mondjuk azt, hogy a kaland másképp is véget érhetett volna. Logikus, hogy az új tulajdonosok olyan embereket akartak a klub élére, akikben megbíznak. Fájdalmas volt, ahogyan kirúgtak egy órával azután, hogy megnyertük a fellebbezést a Sportdöntőbíróság előtt. Úgy vélem, hogy kirúgás esetén mindig elkerülhető a jogi út. Az eddigi pályafutásom alatt sok alkalmazottat kellett elbocsátanom, de mindig arra törekedtem, hogy elkerüljem a jogi lépéseket. Úgy érzem, hogy ez lett volna a sokkal inkább megfelelő lépés akkor is.” – mondta Fassone.

“Három éves projektünk volt a Milannál azzal a céllal, hogy rögtön megszerezzük a harmadik vagy a negyedik helyet. Jelentős beruházást vittünk véghez az átigazolási piacon, hogy megerősítsük a csapatot minden poszton. A második nyár lehetővé tette volna számunkra, hogy kiigazításokat tegyünk és a harmadik évben történt volna a csapat teljes integrációja. Úgy gondolom, hogy három év alatt fontos célokat érhettünk volna el.”

“Utólag visszagondolva jobb lett volna, ha inkább a minőségre koncentrálunk és nem a mennyiségre. Nagyon erős védelmünk volt, Romagnolival, Bonuccival, Rodríguezzel és Donnarummával a kapuban, de Andrea Conti rögtön megsérült az érkezése után.”

“Gattusóval kiválóan teljesítettünk a szezon második felében, pontátlagban a harmadik legjobb mutatóval. Emlékszem, hogy januárban nem tudtunk senkit sem igazolni, mert azelőtt nyáron 200 milliót költöttünk.”

“Noha 200 millióért igazoltunk, közben bejött 60 millió euró az olyan játékosok eladásából, akik nem voltak a csapat legjobbjai. Objektív szempontból nézve három év alatt elértük volna a céljainkat.”

Fassonét az utolsó hónapokról és Yonghong Liről is kérdezték.

“Yonghong Li távozott, mert rájött, hogy nem tudja visszafizetni az októberre esedékes kölcsönt az Elliottnak. Tavasz volt és hiába keresett befektetőket, nem járt sikerrel. Júniusban nem fizette ki a 32 millió eurós részletet és a Milan az Elliott kezébe került.”

1 hozzászólás