Paolo Maldini roppant nehéz időszakon van túl, hiszen a családjával együtt megfertőződött a koronavírussal, valamint veszélybe került az állása a Milan vezetőségében.

Az Elliott tavaly nyáron nevezte ki Maldinit technikai igazgatónak, miután Leonardo az utolsó bajnoki mérkőzést követően – amikor eldőlt, hogy a csapat 1 ponttal lecsúszott a Bajnokok Ligájáról – benyújtotta lemondását. Sokáig kérdéses volt, hogy ki lesz az utód, de végül Maldini igent mondott a pozícióra és Zvonimir Bobannal az oldalán dolgozott az átigazolásokon.

Az olasz sajtóban már hosszú hónapok óta téma Ralf Rangnick esetleges érkezése, aki menedzserként a játékosok mérkőzésre való felkészítése mellett az átigazolásokért is felelhet a következő szezonban. Ez azt jelenti, hogy Maldini jövője bizonytalan, ugyanis nehezen elképzelhető, hogy Rangnickkal együtt elférnek a legfőbb döntéshozatali pozícióban, különösen a korábbi összetűzésük után.

Maldini a Che tempo che fa című olasz televíziós beszélgetős műsorban nyilatkozott a jövőről, a vírusról és a bajnokság folytatásáról.

“A családom és a Milan története olyan hosszú időre nyúlik vissza, hogy aligha fog véget érni.”

“Az egész családom megfertőződött, a két gyerekem és a feleségem is, de már mindannyian jobban vagyunk. Nehéz két hét volt, de most jól érzem magam. Serie A? Meg kell próbálnunk befejezni a bajnokság hátralévő fordulóit. A labdarúgás egy vállalkozás, majdnem 5 milliárd eurós pénzmozgással. Ez közösségi és sport szempontból egyaránt fontos, hogy megpróbáljuk folytatni. Mindezt természetesen úgy, hogy mindenki biztonságban van.”

Maldinit arról is kérdezték, hogy meglátása szerint ki fogja megnyerni a Scudettót.

“A nagy számok törvénye alapján a Laziót mondanám.”