Néhány nappal ezelőtt lencsevégre kapták Zlatan Ibrahimovicot, amint a méregdrága limitált kiadású Ferrarijával kocsikázott Stockholm utcáin, azonban azt figyelmen kívül hagyta, hogy a járgánya márciusban törölve lett a nyilvántartásból.

A járványhelyzet miatt a svéd klasszis az elmúlt két hónapot Svédországban töltötte és hétfőn délután tért vissza Milánóba. Ibrahimovic az utazás előtt még megragadta a lehetőséget és kiélvezte az utolsó napjait a svéd fővárosban. Zlatan a limitált kiadású Ferrari Monza SP2 autójával flangált a belvárosban, azonban akadt egy kis bökkenő.

A luxusautó már jó ideje nem szerepel a Svéd Közlekedési Hatóság nyilvántartásában, ugyanis március 30-án lejárt a regisztrációja – ezt a hatóság egyik szóvivője erősítette meg. A svéd csatár nem végezte el a kötelező hosszabbítást és ennek következtében pénzbírságra számíthat, ugyanis közúton közlekedett az említett autóval.

A büntetés nagysága 1200 és 2000 svéd korona közötti összegre tehető, ami átszámítva hozzávetőlegesen 40-65 ezer forintnak felel meg. Ez az összeg nyilvánvalóan elenyésző a játékos fizetéséhez vagy az autó értékéhez képest.

Ibrahimovic tavaly októberben a 38. születésnapjára lepte meg magát a Ferrari Monza SP2-vel, amiből mindössze 499 darabot gyártottak az egész világon, így nagy ritkaságnak számít. Érdekesség, hogy a 6,5 literes V12-es szívó benzinmotor 810 lóerős teljesítményt és 719 Nm nyomatékot ad le, melyhez mindössze 1,5 tonnás tömeg társul, így nem csoda, hogy a 0-100-as sprint alig 2,9 másodperc alatt letudható, illetve a 0-200-as gyorsulás is csak 7,9 másodpercnyi időt vesz igénybe.

Egyébként a járgány ára nagyjából 2 millió euróra, vagyis 700 millió forintra tehető.

2 hozzászólás a bejegyzéshez