Nyolc év telt el azóta, hogy a 2011/2012-es idény zárófordulójában a Novara ellen számos világklasszis játékos elbúcsúzott a Milantól.

2012. május 13-án a Milan a Novara együttesét fogadta a San Siróban az idény utolsó meccsén. Ekkor lépett pályára utoljára a csapatban Alessandro Nesta, Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi és Gennaro Gattuso, továbbá Mark Van Bommel és Gianluca Zambrotta is.

Inzaghinak egészen filmbe illő volt az utolsó mérkőzése, hiszen csereként lépett pályára a Novara ellen és 15 perccel később bevette az ellenfél kapuját, méghozzá Seedorf bámulatos átadása után. Ráadásul SuperPippo azon a délutánon a 300. alkalommal öltötte magára a piros-fekete mezt. Az olasz csatár a győztes góljával a meccs hőse lett és a szenátorok méltóképpen búcsúztak el a San Siro közönségétől.

A világbajnok csatár az Instagramon felidézte a tökéletes búcsú pillanatait.

“Ha visszagondolok nyolc évvel ezelőttre… Egy nappal a mérkőzés előtt az edzésen már tudtam, hogy talán 20 percet fogok játszani. Soha nem gondoltam volna, hogy az utolsó kapura lövésemből gólt fogok szerezni a Curva Sud előtt.” – mondta Inzaghi.

A szenátorok a mérkőzés lefújása után a könnyeikkel küszködve búcsúztak el a Milantól.

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Nagyon megérdemelte! Abban az idényben mérges voltam Allegri mesterre nagyon amiért semmi szerepet nem kapott a veterán csatár. Egész szezonban összesen nem volt 90 percet a pályán, úgy hogy Zlatan kivételével teljesen gólgéptelen volt a támadó szekció és konkrétan csak őt szolgálta mindenki. 28 gólt lőtt a svéd és mellette Robinho 6, Cassano 3 gól az egész szezonban. (Ugyebár ez volt Nocerino rövid pályafutása egyetlen jó szezonja 10 góllal járult hozzá a csapat jó teljesítményéhez)
    1-2 meccsen lehetett volna kamatoztatni Pippo-t és akkor talán címvédés lehetett volna (4 ponttal előzött meg minket a Juve).
    De szép lenne most az az ezüst és milyen messze van!?

    • Én is erre emlékszem, hogy mérges voltam nagyon, hogy alig játszatta, pedig minden testrészéről kapuba megy a labda.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet